Hirdetés

BitFenix Ronin: a letisztult, elegáns, modern és „puha” PC ház

A BitFenix igyekszik minden felhasználó igényét kielégíteni, így néha nem riadnak vissza az olyan házaktól, melyek kívülről nem éppen a szokványos felépítést követik, mint például a Prodigy. Most viszont nem erről van szó, ugyanis a Ronin névre hallgató újdonság látszólag egy hagyományos miditorony, modern kivitelben, letisztult külsővel, itt-ott némi kötelező extrával.


[+]

A teljesen feketébe burkolt, 205 x 483 x 505 mm-es méretekkel rendelkező oldalablakos ház a BitFenix SofTouch felületkezelési eljárásában részesült, ennek köszönhetően a szellőzést elősegítő lyukacsos előlap és a felső panel matt fekete, puha bevonatot kapott. Midi méretkategória révén alsótápos elrendezésű Ronin csak mATX, Mini-ITX és ATX méretszabványú alaplapokat képes befogadni, tárolókból pedig három 5,25"-es és hat 3,5"-es (vagy 2,5"-es) egységet szerelhetünk a rezgés csillapítással rendelkező fiókokba. A 3,5/2,5"-es rekeszek FlexCage rendszerűek, ami a gyakorlatban a 3+3 felosztást jelenti, hogy a behelyezhető tárolók számának kárára extra hosszú VGA-k (420 mm-ig) is beszerelhetők legyenek.

A BitFenix Ronin belseje és oldallapja extra takarólemezzel, illetve nélküle A BitFenix Ronin belseje és oldallapja extra takarólemezzel, illetve nélküle
A BitFenix Ronin belseje és oldallapja extra takarólemezzel, illetve nélküle [+]

Hűtés tekintetében a háznak nem kell szégyenkeznie, hiszen hat ventilátort is képes elnyelni (két darab 120 mm-es az előlap mögött, egy 120 mm-es a hátoldalon, két 120 vagy két 140 mm-es felül, továbbá egy 120 mm-es alul), de gyárilag csak kettő Spectre légkavarót kapunk, a többiről a vásárlónak kell gondoskodnia. Vízhűtők beszerelése sincs megtiltva, sőt, a hátoldalon a tömlők számára két nyílás is fellelhető, illetve a ház tetejébe akár 240 mm hosszú radiátor is felfogatható.

A BitFenix Ronin előlapja, teteje és hátlapja A BitFenix Ronin előlapja, teteje és hátlapja
A BitFenix Ronin előlapja, teteje és hátlapja [+]

Természetesen a mosható porszűrőkről (alul mágnesesen rögzítve a könnyű kezelhetőség jegyében) és a kábelbújtató résekről, valamint a CPU-hűtő szerelőnyílásáról ezúttal sem kell lemondani, a vállalat ugyanis ezekről is gondoskodott. Akárcsak a két darab USB 2.0-s és szintén egy pár USB 3.0-s kapuból, valamint 3,5"-es jack aljzatokból álló I/O panelről, ami a kezelőszervekkel egyetemben a fedélen, könnyen hozzáférhető helyen foglalnak helyet.

A BitFenix Ronin nem lesz olcsó; 100 dolláros áron kerül a polcokra még ebben a hónapban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés