Hirdetés

Lian Li PC-B12 – a csendes ház minden trükköt bevet

A Lian Li újabb teljes mértékben alumíniumból készült toronyházat mutatott be, amely elsősorban a csendes működésre fókuszál. A 210 x 472 x 498 mm-es, 6,4 kg-os ház burkolata fekete szálcsiszolt elemekből áll, megjelenése a gyártóra jellemző egyszerű eleganciát sugározza. Ami első pillantásra érdekes lehet, hogy nem látszanak rajta légbeömlő nyílások, amely a hűtés szempontjából nem hangzik valami ígéretesnek, de később kiderül, hogy persze erről sem feledkeztek meg.


[+]

Előlapján egy diszkrét márkajelzés mellett csupán 2 darab 5,25”-es külső meghajtóhely látható, a bekapcsoló és reset gombok a ház tetejére kerültek, csak úgy mint a szokásos kivezetések (2 darab USB 3.0, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet), amelyek egy ajtó mögött bújnak meg. Az oldallapot eltávolítva elég puritán, de funkcionális dizájnnal találjuk szembe magunkat. A belső festetlen, vagyis nyers alumínium színűek, de tekintve, hogy még egy látszólagos rés sincs a burkolaton, a látvány nem volt elsődleges szempont.


[+]

A merevlemezkeretbe összesen egy 2,5”-es és három darab 3,5”-es HDD/SSD rögzíthető, utóbbi bővítőhelyek opcionálisan hot-swap képes mechanikával is igényelhetők. Az ATX és microATX szabványokkal kompatibilis alaplaptálcán szerelőablak és kábelbujtató rések is felfedezhetők, azonban a gumiszegélyeket lespórolták. A táp hosszúságát 240 mm-ben, a videokártyáét 360 mm-ben, a CPU-hűtő magasságát pedig 160 mm-ben maximalizálták a tervezők.


[+]

A megfelelő szellőztetést két elülső 140 mm-es és egy hátsó 120 mm-es ventilátor végzi, előbbiek egy méretes légkamra mögött helyezkednek el és a ház alján találhatók, emellett sűrűn lyuggatott részen keresztül szívják be a friss levegőt, amely esztétikai és zajszint szempontjából is előnyös megoldásnak tűnik.


[+]

A hátsó légkavaró útjában szerencsére semmilyen védőrács nem került, így a meleg levegő akadálytalanul és csendben távozhat, azonban a Lian Li egy állítható dőlésszögű terelőlapot is felszerelt az egység mögé, amely segítségével hatásosan csökkenthetők a házből kiszűrődő zaj. Ugyan ezt a célt szolgálja az előlapon és az oldalpaneleken húzódó zajcsökkentő szivacsréteg is. A stratégiai fontosságú pontokon természetesen porszűrők vigyázzák a konfiguráció tisztaságát.


[+]

A Lian Li PC-B12 jelzésű csendes ház tengerentúli megjelenése augusztus végén várható, vételára 169 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés