Hirdetés

Integrált passzív processzorhűtővel felszerelt PC-házat dobott piacra a Haxx.eu

Manapság, a nagy teljesítményű PC-s hardverek korában nehéz meglenni aktív hűtés nélkül, éppen ezért a többség - vagy aki teheti - igyekszik minél alacsonyabb zajkibocsátású alkatrészekből építkezni, vagy legalább olyan házat választani, ami jól elszigeteli a PC zaját. A legjobb megoldás passzív hűtésű hardverelemekből építkezni, de az utólagosan beszerezhető, passzív megoldások (például VGA vagy CPU esetében) is rendkívül népszerűek.

A Haxx.eu szerint viszont minden a jó és szellős háznál kezdődik, és ennek nem feltétlenül kell zártnak lennie. Az általuk bemutatott Fanless Case 0.1 nevű termék ugyanis meglehetősen nyitott, és már alapkiépítésben egy óriási belső passzív radiátorral gondoskodik a PC fő elemének, a processzornak a passzív hűtéséről (legfeljebb 95 wattos TDP-ig).


[+]

A 180 x 420 x 420 mm-es alsótápos midi toronyház belsejének nagy részét az említett passzív hűtőborda uralja, ami hőcsövekkel csatlakozik a CPU-hoz kapcsolódó réztalpas blokkhoz. Emellett azért sikerült helyet szorítani egy pár 5,25"-es, 5 darab 3,5"-es és két darab 2,5"-es tárolónak, és állítólag a hosszabb VGA-król sem kell lemondani. A tervezők mindazonáltal nem szerették volna, ha a kész terméket tele kellett volna aggatni külső lamellákkal - mint egy radiátort - ezért inkább olyan kivágásokat használtak, amivel a szellőzésre, vagyis szellőztethetőségre helyezhették a hangsúlyt. Ezek a kivágások ugyanis akár szükség esetén 120/140 mm-es ventilátorhelyként funkcionálhatnak, de akár vízhűtés felfogatási pontként (például grafikus kártyákhoz) is szolgálhatnak.


[+]

Az ATX, microATX és Mini-ITX méretű alaplapok befogadására képes termék külseje elsőre furcsa, hiszen a szem előtt lévő csavarok és szegecsek miatt nem tűnik jobbnak egy külsejétől megfosztott PC ház vázánál és egy tyúkketrec keresztezésénél. Ám közelebből megnézve jól látható, hogy nem igénytelen, filléres és papírvékony acéllemezekkel van dolgunk, hanem annál jóval igényesebben megmunkált, 3 milliméter vastag alumíniummal. Mindezek mellett a kasztnit különleges igényekre is felkészítették, ezáltal guruló lábakkal, fogást megkönnyítő sínekkel is kiegészíthető, de a falra szerelhetőség sem áll távol tőle.


[+]

A teljesen németországi tervezésű és gyártású ház mindenesetre nem olcsó, a potenciális vásárlóknak ugyanis 333 eurót kell letenniük érte az asztalra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés