Hirdetés

Leleplezte csúcslapját az EVGA

Nem mindennapi alaplapot jelentett be az EVGA az X58 Classified személyében, a termék minden pontján találni meglepetéseket. Az Intel Core i7 processzorok fogadására alkalmas, X58 chippel szerelt termék várhatóan leginkább a tuningosok körében számíthat népszerűségre, mert igen impozáns technológiákkal szerelték fel.


[+]

Az áramellátó részleget két különálló 12 voltos ágra választották szét, ezért két nyolctűs csatlakozó is szükséges a táplálásukhoz, teljesítményük együttesen 600 W-ot tesz ki. A tízfázisú digitális PWM az eddigiekhez képest kétszer gyorsabb frekvencián, 1333 kHz-en dolgozik, ennek állítási lehetőségét a mérnökök a BIOS-ból is elérhetővé tették, 800 kHz és 1333 kHz között. Ennek segítségével az alaplap energiatakarékos működésre is fogható, illetve komoly tuningolási lehetőségeket rejt magában. A szilárdelektrolitos kondenzátorok használata már alapkövetelmény egy ilyen terméknél, amit az tesz még különlegesebbé, hogy a processzorfoglalat csatlakozóinak előállításakor a megszokottnál háromszor több aranyat használtak fel, ami kiváló vezetési képességekkel vértezi fel.


[+]

A fekete nyomtatott áramköri lapon hat vörös és fekete memóriafoglalat kapott helyet a DDR3-as modulok fogadására, háromcsatornás kialakításban összesen 12 GB-os kapacitásig. Szintén vörös színű a négy tizenhatszoros PCI Express 2.0 csatlakozó, amelyek segítségével AMD CrossFireX és NVIDIA 3-way SLI rendszerek is kiépíthetők, akár PhysX-támogatással is. Melléjük még egy egyszeres PCIe és egy hagyományos PCI csatlakozó is került. Az alaplapi chipset és a kiegészítő NF200-as hűtéséről nagyméretű, hőcsővel szerelt hűtőborda gondoskodik, ugyanilyen található az áramellátó részlegen is.


[+]

A további extrák között diagnosztikai LED, kikapcsoló, reset és CMOS Clear gomb (ebből kettő is van) és EZ Panel található, utóbbi nem más, mint a fontosabb feszültségek mérésére használatos mérőpontok kivezetése. Mellettük három kapcsoló is helyet kapott, segítségükkel a processzor feszültségén további 0,3 V-ot lehet emelni, 0,1 V-os fokozatokban. Az alaplapon kilenc SATA-300, egy eSATA és tíz USB port kapott helyet, a hátlapon további két Gigabit Ethernet, egy PS/2 és a nyolccsatornás audiokodek analóg és digitális kivezetései kaptak helyet.


[+]

Az EVGA X58 Classified hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, az ajánlott végfelhasználói árat 450 dollárban szabta meg a gyártó. A termékhez korlátozott élettartam-garancia tartozik, igénybevételéhez a megvásárlását követő 30 napon belüli regisztráció szükséges, ennek elmulasztása esetén csak 1 év jár hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés