Hirdetés

Túlhajtóknak ajánlja új alaplapját az EVGA

Az EVGA már korábban piacra dobta nForce 780i SLI nevű alaplapját, amely az NVIDIA azonos elnevezésű chipsetje köré épül. Most újabb változatot jelentettek be FTW (For The Win) megkülönböztető jelzéssel, mely a hardver és a BIOS továbbfejlesztésének köszönhetően jobb tuningolhatósággal, vagyis nagyobb teljesítménnyel kecsegtet.

EVGA nForce 780i SLI FTW

Az alapváltozat hat fázisával szemben az LGA775 foglalatba illeszkedő Intel processzort itt nyolcfázisú áramkör látja el árammal, a lapra ezúttal ferritmagos fojtások és kizárólag szilárdelektrolitos kondenzátorok kerültek. A DDR2-es memóriák 800 helyett 1066 MHz-es (esetleg nagyobb) órajelen is járhatnak, a BIOS-t pedig úgy alakították át, hogy a kezdő túlhajtók számára se okozzon nehézséget a tuning, de a haladók is megtalálják a nekik szükséges opciókat. Az alaplapon bekapcsoló és reset gombot, illetve CMOS-törlőt is elhelyeztek.

Az nForce 780i SLI FTW alaplap támogatja az 1333 MHz-es rendszerbuszt, négy aljzatába legfeljebb 8 GB memóriát tud befogadni. Három hosszú PCI Express foglalatának köszönhetően két- és háromkártyás SLI grafika is kiépíthető, ezenkívül egy PCI Express x1 és két PCI sín ad módot a bővítésre. A tárolórendszer egy IDE csatornára és hat (RAID-kompatibilis) SATA portra támaszkodhat, a hangrendszer 7.1 csatornás, a két hálózati interfész mindegyike Gigabit Ethernet típusú. A hátsó panelről nem hiányoznak az USB 2.0 és FireWire portok, ám a mellékelt kivezetések között további USB, FireWire és COM portok is találhatók. A hangrendszer analóg be- és kimenetein kívül egy optikai SPDIF kimenet áll rendelkezésre. A tuningbarát EVGA alaplap ajánlott ára 279 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés