Hirdetés

Elkészült az EVGA Geforce GTX 295 vízhűtött változata

Az NVIDIA csúcskategóriás grafikus kártyájából újabb változatot készített el az EVGA, amelyet ezúttal a vízhűtéssel rendelkezők fognak értékelni. A GeForce GTX 295 HydroCopper esetében a két különálló nyomtatott áramköri lap egy alumínium és réz felhasználásával készült vízhűtő blokkot fog közre, ami a grafikus processzorok mellett a többi melegedő alkatrésszel is érintkezik, és 3/8 hüvelykes csatlakozókkal szerelték. Az EVGA a saját készítésű hátlapját is felszerelte a kártyára, ami tovább javít a termelődött hő leadásában.


Fotó: Fudzilla

A kártya órajeleit az EVGA a referencia modell 576/1240/1998 MHz-es értékeihez képest jóval megemelte, a grafikus processzor 720, a shaderek 1548, míg a GDDR3 szabványú memóriák effektív 2160 MHz-es órajelen dolgoznak. A kimenetek között egy HDMI és két dual-link DVI csatlakozó található, utóbbiak maximum 2560x1600 pixeles felbontást támogatnak. A HydroCopper is rendelkezik SLi csatlakozóval, így többkártyás rendszerben is alkalmazható, és természetesen továbbra is támogatja a Microsoft DirectX 10, Shader Model 4.0, PhysX és CUDA technológiát.


Fotó: Fudzilla

A Fudzilla birtokába jutott tesztpéldány alaposan rávert a referenciamodellre, de a közzétett képek némi aggodalomra adnak okot. A réz és alumínium felhasználásával készített blokkon nem látszanak semmiféle felületkezelés nyomai, és ez sajnos elektrokémiai korrózió beindulásához vezethet. Ha a végleges változatok is hasonlóképpen kerülnek forgalomba, akkor annak, aki ilyen kártya beszerzésén gondolkodik, korróziógátló adalékanyagot is kell használnia, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés