Hirdetés

EVGA nForce 790i SLI: lehet a legjobbnál még jobb?

Alig másfél hónapja jelent meg az EVGA nForce 790i SLI chipsetre épülő csúcskategóriás alaplapja, a gyártó máris újított rajta. A tápellátást két darab, összesen nyolcfázisú digitális PWM áramkörre bízta, ennek megfelelően az új termék elődjéhez képest pontosabb feszültségszabályzással rendelkezik.

A hangzatos EVGA nForce nForce790i SLI FTW (For The Win) Edition névvel ellátott lap LGA775-ös tokozású Core 2 processzorokat fogad maximum négy darab DDR3-as memóriamodul társaságában, melyek akár 2 GHz-es effektív órajel mellett is működtethetők.

A három 16 csatornás PCI Express csatlakozóval ellátott termék rendelkezik az nForce 200 lapkával is, így támogatja a 3-way és Quad SLI rendszereket. Emellett számos kényelmi funkcióval próbálja megkönnyíteni a tuningosok dolgát, mint az alaplapra épített ClearCMOS, Power és Reset gombok. Emellett az alaplap támogatja az úgynevezett Vdroop controlt, mely bekapcsolt állapotban a processzor feszültségét állandósítja terheletlen és a terhelt módban egyaránt.

A termék 9 darab SATA 3.0 Gb/s-os portot, míg a hátlapon 6 USB 2.0, 2 Gigabit Ethernet és 1 FireWire csatlakozót tartalmaz. Az ajánlott fogyasztói ár várhatóan 340 dollár körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés