Hirdetés

LANParty alaplap AM3-as processzorokhoz

A DFI hivatalosan is bejelentette legújabb, AM3 tokozású processzorokhoz készült alaplapját, ami a cég kínálatában középkategóriás terméknek számít. Ez a szerény minősítés minden bizonnyal annak köszönhető, hogy csak három tizenhatszoros PCI Express 2.0 található rajta, így Quad CrossFireX kiépítésre alkalmatlan, ráadásul az utolsó foglalat elektronikusan csak négyszeresen működik. A PCIe sávokat biztosító 790FX chipseten egy hőcsővel is megtámogatott borda lapul, amit szükség esetén le is lehet cserélni. A modernebb csatlakozóból nem is találni többet, mellettük három hagyományos PCI foglalat kapott helyet.

DFI DK LANParty 790FXB-M3H5

Az AM3-as tokozású processzorok tápellátásáról egy 4+1 fázisú, digitális PWM áramkör felel, memóriából a modernebb, DDR3-as típusokat lehet beleilleszteni a rendelkezésre álló négy foglalatba. A modulok összkapacitása maximum 16 GB, a hivatalosan is támogatott 1066-osok és 1333-asok mellett 1600 MHz-eseket is fogad, de kihajtásukhoz némi tuningra lesz szükség. Adattárolásra az SB750 déli híd által biztosított hat SATA-300, egy PATA és egy floppy csatlakozóra kötött meghajtók használhatók.

A további csatlakozási lehetőségek között 12 USB 2.0 port szerepel, amelyek alaplapi kivezetések formájában, illetve a hátlapon találhatók. A Gigabit Ethernetet egy Marvell 8056 chip biztosítja, a nyolccsatornás HD minőségű hangok megszólaltatásáért pedig a Realtek ALC885 audiokodek felel. A DK 790FXB-M3H5 – ahogyan azt a gyártótól megszokhattuk – széles körű túlhajtási lehetőségeket biztosít, a beállításokat négy különböző profilba lehet elmenteni. Ha valami balul sül el, az alaplapra integrált diagnosztikai LED-ek segítenek a hibaforrás felderítésében, és alaplapi kapcsolók formájában bekapcsoló- és reset gombot is találni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés