Hirdetés

Hamarosan két új MSI alaplap kerül piacra

Napvilágot láttak két új MSI alaplap fotói, de a termékek egyelőre pontos megjelenési idő és ár nélkül maradtak. Az abszolút csúcskategóriában indul az Intel Core i7 processzorokhoz készült újabb Eclipse változat, ami kiegészült egy Plus szócskával is. A pluszt a kiegészítő NF200-as chip hozza magával, ami lehetővé teszi, hogy három tizenhatszoros sebességű PCI Express sín működhessen, ami teljes értékű 3-way SLI kialakítást tesz lehetővé. Természetesen CrossFireX rendszerek is kialakíthatók, akár négy videokártya együttes használatával is, ez esetben az utolsó foglalat csak négyszeres sebességgel működik.

MSI Eclipse Plus
MSI Eclipse Plus [+]

Az Eclipse változattal szemben a Split Thermal Design névre keresztelt megoldás esetében a hűtést is megváltoztatták: a második generációs DrMOS PWM és a chipsetek bordáit nem köti össze heatpipe, ezenkívül eltávolításuk is egyszerű, mivel csavarokkal kerültek rögzítésre. Az alaplapon természetesen megtalálhatók az MSI legújabb fejlesztései, az APS (Active Phase Switching), az OC Dial és az Easy Buttons, a D-LED 2, a GreenPower Genie, az M-Flash és a Drive Booster is, emellett teljes értékű Creative X-Fi Xtreme Audio hangkártyát is csomagolnak mellé.


[+]

A második alaplap – a nemrég divatba jött trendnek megfelelően – microATX méretben lesz elérhető. A 24,5 x 24,5 cm-es MSI X58M is az Intel Core i7 processzorainak fogadására készült, ennek megfelelően az X58-as északi és az ICH10R déli híd található rajta. A memóriák számára továbbra is hat foglalat került kialakításra, ami háromcsatornás működést tesz lehetővé maximum 24 GB-nyi modul számára. Bővítőkártyákat két tizenhatszoros PCI Express 2.0, egy négyszeres PCIe és egy hagyományos PCI foglalatba lehet helyezni.

MSI X58M
MSI X58M [+]

A különböző meghajtókat hat SATA-300, egy eSATA és egy JMB363 típusú chip vezérelte PATA csatlakozóra lehet kötni, ezenkívül egy floppy csatlakozó is megtalálható az alaplapon. További perifériákat a hátlapon lévő hat USB 2.0, egy FireWire, két PS/2 port fogad, továbbá itt találhatók meg a Realtek 8111C chip vezérelte Gigabit Ethernet és a szintén Realtek gyártmányú ALC889-es audiokodek analóg kivezetései.


[+]

Alaplapi kivezetések formájában három USB 2.0, egy FireWire és egy soros port is elérhető, valamint ide csatlakoztathatók az előlapi audiokimenetek és -bemenetek vezetékei is. Az alaplap TPM modullal is ellátható, de még a processzor órajelének állítását lehetővé tevő DIP kapcsolóknak is szorítottak helyet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés