Hirdetés

Külső DVD-író kártyaolvasóval

Piacra dobta kártyaolvasóval ellátott DVD-írójának külső változatát a BTC. A DRW 1016UB típusszámot viselő új modell a cég DDS (dual digital storage) szériájába tartozó egységekhez hasonlóan memóriakártyák írására és olvasására is képes, méghozzá a korábbi modellekhez képest szélesebb körű kompatibilitást ígérve. A DRW 1016UB ugyanis tizenegy különböző memóriakártya típussal boldogul el, köztük a Compact Flash (Type I/II), Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, Memory Stick Pro Duo, Memory Stick Duo, Secure Digital, Mini-SD, MultiMediaCard, RS-MMC szabványokhoz tartozó adattárolókkal.

A DRW 1016UB elsődleges feladata mégis a különböző optikai adathordozók írása és olvasása, ennek megfelelően az egység akár 16-szoros sebességű DVD-írásra is képes (DVD±R nyersanyagot használva). A külső író alapját a cég hasonló paraméterekkel rendelkező belső meghajtója képezi, így az optika és az elektronika egyezősége miatt az új író paraméterei megegyeznek a DRW 1016IB modellével, azaz a DRW 1016UB a DVD+R DL, DVD±R, DVD+RW, DVD-RW-ket rendre 4x, 16x, 8x, 4x sebességgel, a CD-ket, illetve CD-RW-ket 48x és 24x maximális sebességgel képes megírni.

Az új író USB porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, illetve előlapi USB kapuján keresztül további USB kompatibilis egységek rendszerbe illesztését teszi lehetővé. A készülék dobozos változatban kerül majd piacra, a termék magyarországi megjelenési ideje és ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés