Hirdetés

Iomega DVD-író egyedi szoftverkörítéssel

Új külső adatrögzítő egységgel jelentkezett a különböző adattároló megoldások fejlesztésében és gyártásában élen járó Iomega. A cég „Super DVD Writer 16x16” névre keresztelt új modellje nevéhez hűen egy fürge DVD-író, mely USB 2.0 szabványnak megfelelő csatlakozóján keresztül Windows-alapú és Macintosh rendszerekhez egyaránt csatlakoztatható.

Az új író egyaránt 16-szoros sebességgel írja a DVD+R és DVD-R korongokat, újraírásra pedig a szabványtól függően 8x, vagy 6x tempóval képes. Az egység kétrétegű DVD+R hordozóra is tud adatot rögzíteni, ez esetben 4-szeres a maximális írási sebesség. A CD-k, illetve újraírható CD-k írása maximum 32x, illetve 24x sebességgel lehetséges.

Az Iomega a megszokottól eltérő alkalmazásokból álló szoftvercsomagot mellékel új külső DVD-írójához, így a csomag része többek között a cég saját fejlesztésű Iomega HotBurn Pro, illetve Automatic Backup alkalmazása. Ezeken kívül a gyártó médialejátszót és DVD-lejátszó alkalmazást is mellékel az íróhoz, ez utóbbi szoftver a Sonic boszorkánykonyhájából került ki.

Az új külső író már kapható a tengerentúlon, javasolt fogyasztói ára 190 dollár, ami jelenlegi árfolyamon számítva mintegy 35 000 forint.

Előzmények

Hirdetés