Hirdetés

Imation: rendszer a rendszertelenségben

Az Imation bemutatta Disc Stakka nevű eszközét, amely CD-k és DVD-k tárolására és gyors visszakeresésére szolgál. A dobozban legfeljebb 100 darab 12 cm átmérőjű optikai médium kaphat helyet; öt Disc Stakka további kábelek nélkül egymásra is helyezhető. A hardver USB interfészen kapcsolható Windows vagy Mac OS rendszerrel üzemelő számítógépre, amely mind az áramellátásról, mind a kommunikációról gondoskodik.

A gépen futó, jelszóval is védhető OpdiTracker alkalmazás segítségével felépített adatbázisban bármilyen fájl gyorsan kikereshető, majd a Disc Stakka néhány másodpercen belül ki is adja a keresett állományt tartalmazó lemezt. Az OpdiTrackerben a felhasználók több szempont szerint kereshetnek, és – a médium típusától függetlenül – lehetőség van a behelyezett korong tartalomjegyzékének automatikus hozzáfűzésére az adatbázishoz.

Becslések szerint 2004-ben mintegy 100 milliárd optikai lemezt gyártottak le, melyek mintegy tizede volt írható. A trend továbbra is növekedést mutat, évente mintegy 32 százalékkal több lemez fog hányódni az otthonok és vállalkozások falai között. A márciusban piacra kerülő Disc Stakka 189 euró ellenében vihet rendet az archívumokba. A készülék mérete 172 x 340 x 350 mm, tömege 1,8 kilogramm.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés