Hirdetés

Kifinomult klaviatúra a Logitechtől

A Logitech eleganciájukról ismert diNovo billentyűzeteinek elkészítette legújabb, diNovo Edge néven megjelenő változatát. A klaviatúra felső paneljét egyetlen plexilapból vágják ki lézerrel, majd magasfényű bevonattal látják el és polírozott alumínium keretbe ültetik. A minimalista beviteli eszköz mindössze 11 mm vastag; viszonylag kevés gombja van, nélkülözi a numerikus blokkot, ám cserébe egyedi kezelőszerveket is rendelkezésre bocsát.

Jobb oldalt a TouchDisc található, mellyel az egér használata nélkül lehet a felhasználói felület elemeit görgetni vagy köztük navigálni. Mutatóujjunkat az érintőlapon csúsztatva irányíthatjuk az egérmutatót a képernyőn, körkörös mozdulatokkal pedig vízszintesen és függőlegesen is görgethetjük a dokumentumok tartalmát. A TouchDisc fölött elhelyezett érintésérzékeny csúszkával egyszerűen beállítható a számítógép hangereje. A billentyűzet bal oldalán három zoom gomb (nagyítás, kicsinyítés és 100 százalékos nézet) segít a digitális fényképek böngészésében. A mutatógomb és a TouchDisc együttes használatával akár kétkezes navigáció is lehetséges.

A félig áttetsző felület lehetővé teszi, hogy a billentyűzet felületére rajzolt, dinamikusan megvilágított miniatűrök a háttérvilágítás kikapcsolt állapotában teljesen láthatatlanok maradjanak. A funkcióbillentyűt lenyomva megjelennek az F-gombok másodlagos funkcióit jelképező ábrák, köztük multimédia vezérlőgombokkal és alkalmazásokat elindító gyorsbillentyűkkel. A funkcióbillentyűt elengedve a miniatűrök eltűnnek, a billentyűzet felső panele pedig visszavált alapértelmezett üzemmódjába. A gombok könnyű járásáról a PerfectStroke „mikroollós” technológia gondoskodik, melynek köszönhetően akkor sem kell nagyobb nyomást kifejteni, ha egy billentyűt a szélén találunk el.

A diNovo Edge Bluetooth technológiát használ az adatátvitelhez; ha a számítógép nem rendelkezne Bluetooth modullal, az összeköttetést a mellékelt USB-s vevőegységgel lehet megteremteni. Az energiaellátásról egy Li-ion akkumulátor gondoskodik, mely mindössze 5 percnyi töltési időt igényel egy napos használathoz, míg teljesen (körülbelül 2 hónapos használatra) 2 óra alatt tölthető fel. A töltéshez való állvány természetesen a csomag részét képezi. A Logitech diNovo Edge mérete 410 x 210 x 11 mm. A termék Európában novembertől kezdve lesz kapható, javasolt ára 199,99 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés