Hirdetés

High-end beviteli eszközök a Logitechtől

A Logitech bemutatta a Cordless Desktop család három legújabb tagját, köztük a Logitech EasyCall Desktopot, a világ első billentyűzet-egér-telefonkihangosító-fejhallgató kombinációját. A Logitech két másik, most bejelentett újdonsága is a jelenleg leggyakrabban használt PC-s alkalmazások kezelését hivatott megkönnyíteni, egyszersmind kényelmesebbé igyekszik tenni azok használatát.

A Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser egér-billentyűzet kombináció dinamikus kereső/zoom funkcióval rendelkezik, amely jóval egyszerűbbé teszi az interneten való keresést és a számítógépen tárolt fájlok átkutatását. A középkategóriás Logitech Cordless Desktop LX 710 Laserrel pedig, amely a Logitech legvonzóbb áron beszerezhető billentyűzet-egér konfigurációja, és amelynek egere fejlett precíziós lézertechnológiával készült, a digitális fényképek szerkesztése válhat kényelmesebbé.

Logitech EasyCall Desktop

A Logitech EasyCall Desktop úttörő jellegű, teljes körű megoldást jelent az internetes telefonhívások kezelésére és a PC-s beviteli feladatok ellátására. Az EasyCall Desktop kétirányú telefonként alkalmazza a Logitech RightSound Technológiát, amely kiszűri a visszhangot a kihangosított internetes telefonbeszélgetésekből. A kihangosító a hangerőszabályzóval, a némító funkcióval, a hívásfogadás és hívásmegszakítás gombokkal egyfajta vezérlőpultként szolgál az internetes telefonhívások kezelésére. A készlet tartalmaz egy mikrofonos fejhallgatót is, amelyet magánjellegű beszélgetések alkalmával a kihangosító erre a célra kialakított aljzatába lehet csatlakoztathatni.

A stílusos vezeték nélküli billentyűzeten helyet kapott egy kommunikációs panel is, amelynek segítségével elindítható az internetes telefonos alkalmazás, könnyen megváltoztatható az online státusz, fogadható és kezdeményezhető a hívás. Kényelmes gyorstárcsázó gombok teszik lehetővé a családtagok, barátok és kollegák felhívását. Ezek a kézre eső gombok telefonszámok és IP-címek tárolására egyaránt alkalmasak.

A billentyűzeten megtalálhatók a szokásos programozható gyorsindító gombok is (e-mail, internet), valamint egy multimédiás vezérlőpult, amellyel könnyen kezelhetőek az iTunes-hoz és a Windows Media Player-hez hasonló alkalmazások. A vezeték nélküli egér – gyakorlatilag bármilyen felületen tanúsított – kivételesen pontos navigálása a Logitech precíz lézertechnológiájának köszönhető.

A Logitech EasyCall Desktop szeptember közepétől kapható az Egyesült Államokban és Európában. Ajánlott fogyasztói ára várhatóan 129,99 euró lesz Európában. Magyarországi ajánlott fogyasztói ára még nem ismert.

Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser

A Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser billentyűzetén található dinamikus search/zoom panel megkönnyíti a digitális tartalmak közötti navigálást. Az új "One-Touch Search" egy érintésre működő keresőgombok kulcsszavak, kifejezések vagy fájlnevek felkutatására használhatók a számítógépen vagy az interneten a legtöbb ismert keresőszolgáltatás segítségével. A kereséshez elég kijelölni egy szót vagy kifejezést egy dokumentumban, majd rákattintani a megfelelő keresőgombra, és máris megkapható a találati lista. Egy nyomásérzékeny érintőpanellel egyszerűen görgethető és nagyítható a képtartalom, ugyanakkor egy erre a célra beépített gombbal könnyűszerrel visszaállítható a 100 százalékos méret. Egy másik vezérlő segítségével, mely mind az egéren, mind a billentyűzeten megtalálható, bármilyen éppen futó program megtekinthető, akárcsak a nyitott ablakok listája, melyek között egy kattintással váltani lehet. Így az eszköz tökéletes megoldást nyújt a többfeladatos környezetekben. Akik a Windows Vista operációs rendszer valamelyik bétaváltozatát használják, ezzel a vezérlővel kapcsolhatják be a Flip3D funkciót is.

A vezeték nélküli billentyűzeten külön gyorsgomb található a kommunikációs panel könnyű eléréséhez, a programok gyors elindításához, illetve a hívások fogadásához és bontásához. A billentyűzet médiapaneljével bármelyik népszerű zenelejátszó programban navigálhatunk a digitális zeneszámok között, kezelhetjük a lejátszási listákat, és szabályozhatjuk a hangerőt. A beépített digitális kijelző tájékoztat a pontos időről és a dátumról, rendelkezik ébresztő és időzítő funkcióval is, valamint jelzi a billentyűzet elemének lemerülését. A kényelmes használatot szolgáló apró figyelmesség továbbá, hogy Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser a Logitech első olyan terméke, amelyben AgION csíramentesítő összetevő is található. Ez az anyag megelőzi számos baktérium, penész és egyéb kórokozó elszaporodását.

A Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser október elejétől kapható az Egyesült Államokban, és december elejétől Európában is, 99,99 eurós ajánlott fogyasztói áron. Magyarországi ajánlott fogyasztói ára még nem ismert.

Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser

A Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser a Logitech pontos pozicionálást lehetővé tevő lézertechnológiájával működik, és számos hasznos vezérlőfunkciót alkalmaz a digitális fotók és egyéb képek nézegetéséhez, szerkesztéséhez és megosztásához. A billentyűzteten található gyorsgombokkal indítható az általánosan használt képkezelő alkalmazás, illetve forgatható, kicsinyíthető és nagyítható a digitális kép. A billentyűzeten található a médiapanel is, amelynek segítségével a felhasználó könnyedén navigálhat a számítógépre mentett zenék közt.

A Logitech Cordless Desktop LX 710 Laser augusztus közepétől kapható az Egyesült Államokban és Európában. Magyarországon 23 590 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés