Hirdetés

Innovatív beviteli eszköz profiknak

A számítógépes világban Optimus, illetve Optimus mini billentyűzeteiről elhíresült orosz Art. Lebedev dizájnstúdió újabb egyedi beviteli eszköz terveinek elkészültéről adott hírt. Akárcsak a klaviatúrák esetében, itt is az az alapkoncepció, hogy a mechanikus eszközök megszokott, könnyű kezelését egyesítsék a programozható megjelenítési felületek jelentette sokoldalúsággal.

Az új Upravlator tanulmányban egy 10,8 hüvelykes, 640x480 pixel felbontású LCD kijelzőt használnak fel, mely fölé átlátszó gombokat rögzítenek. A gombok keretébe épített négy érintkező görgetést vagy a négy oldalhoz rendelt opciók közötti választást tesz lehetővé, ötödikként pedig a teljes gomb is lenyomható. Az eszköz használható asztalra fektetve vagy állítható talapzatra szerelve; számítógéphez USB és VGA porton csatlakozik.

A tervezők a programozási felület kialakításához nyílt szabványokat használnak, hogy minél több alkalmazásba integrálni lehessen az újszerű eszközt Windows és Mac OS X alatt. A szabadalommal védett Upravlator a tervek szerint 2007 második felében kerülhet piacra. Az Art. Lebedev honlapján több lehetséges felhasználási szituációt is bemutatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés