Hirdetés

Jövőre PVR funkcióval bővülhet a PlayStation 3 repertoárja

A Sony Computer Entertainment Europe a héten kezdődött lipcsei Games Convention alkalmával bemutatta a PlayStation 3 konzolgép funkcióit bővítő PlayTV platformot, mely a földfelszíni sugárzású digitális adások (DVB-T) vételére teszi alkalmassá a már eredetileg is inkább egyfajta médiacentrumként, mintsem egyszerű játékgépként megálmodott készüléket. A PlayTV a Sony közleménye szerint a jövő év elején jelenik meg a piacon, elsőként öt európai országban (Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban), ezeket követi később a régió többi országa. Az új kiegészítőre idővel komoly kereslet mutatkozhat, az EU-tagországokban ugyanis 2011 végéig mindenhol működnie kell a digitális földfelszíni műsorszórásnak. Nálunk a legfrissebb hírek szerint jövőre indulhat az éles üzem.


PlayStation 3: nappaliba való

A PlayTV egy, a PlayStation 3 XMB kezelőfelületébe integrált vezérlőszoftverből, illetve egy két digitális tunert tartalmazó vevőegységből áll majd; a Sony ennek megfelelően könnyű kezelhetőséget és olyan funkciókat ígér, mint az adás felvétele (miközben akár egy másik csatorna is nézhető), a time-shifting vagy a sorozatfelvétel. A PlayTV segítségével a felhasználó a kényelmesen kezelhető és átlátható struktúrájú műsorújságon (Electronic Programme Guide2) keresztül navigálhat a csatornák közt, ugyanitt egy gombnyomással beállíthatja a felvételt is. A konzol Remote Play funkciója révén lehetőség nyílik majd arra is, hogy a tévéadást a vezeték nélküli hálózat hatósugarán belül PlayStation Portable gépre továbbítsák.

A Sony tavaly (Európában idén) debütált új generációs konzolgépe funkcióit tekintve már most jóval túlmutat egy hagyományos értelemben vett játékgépen. A rendkívül erős hardverre épülő gép a HD-minőségű játék mellett HD-minőségű moziélményt is nyújt, Blu-ray lejátszóval, valamint beépített merevlemezzel rendelkezik, megjeleníti és lejátssza a legnépszerűbb formátumban tárolt képeket, videókat, zeneszámokat (akár a hálózatba kötött számítógépek merevlemezéről is), továbbá internetezni és chatelni is lehet vele. A konzolt meglehetősen borsos ára miatt ugyanakkor megjelenése óta számos kritika érte, és egyelőre szegényes a játékprogramok választéka is. A Sony ezt ellensúlyozandó több régióban is csökkentette már a PlayStation 3 árát (Európában egyelőre még nem), és az elkövetkezendő hónapokban komoly húzócímek megjelenését ígéri a játékprogramok szerelmeseinek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés