Három Lynnfield magos processzor érkezik ősszel

Nemrég számoltunk be a P55 lapkakészlet további csúszásáról, amivel természetesen a Core i5 processzorok startja is késlekedik. A fejlesztés menete azonban megfelelő ütemben halad, így rengeteg információ szivárgott ki a Lynnfield magos termékekkel kapcsolatban. A Core i5 processzorok Core i7 modellekhez hasonlóan DDR3 szabványú memóriákat támogatnak, a memóriavezérlő azonban háromcsatornás helyett csak kétcsatornás lesz, továbbá a processzort az alaplapi lapkakészlettel nem a QPI, hanem a régebbi DMI busz fogja összekötni. Emellett a Lynnfield egyik újítása, hogy a PCI Express vezérlő már nem a chipset északi hídjában, hanem a processzorban kap helyet.

A friss adatok alapján az LGA1156 foglalatba illeszkedő négymagos Intel Core i5 termékcsalád három processzorral fog startolni, melyek a 45 nm-es gyártástechnológiával gyártott Lynnfield magra épülnek és 2,66, 2,8 illetve 2,93 GHz-es órajelen üzemelnek. Az Intel Turbo Boost technológiát természetesen mindhárom modell aktívan alkalmazni fogja, így az előbbi órajelek akár 3,2, 3,46 illetve 3,6 GHz-es értékekre is emelkedhetnek, amennyiben a futtatott feladat csak az egyik magot terheli.

A 95 W-os TDP fogyasztással megáldott processzorok pontos elnevezésére nem derült fény, arról azonban beszámoltak a források, hogy a Hyper-Threading és a TXT (Trusted Execution Technology) technológiákat a leggyengébb modell nem fogja támogatni. Az októberben debütáló processzorok – órajeltől függően – várhatóan 196, 284 és 562 dollárba fognak kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés