Hirdetés

Intel: működő P55-ös lapkakészlet lesz kiállítva a Computexen

A friss információk szerint az Intel Core i5 processzorok és a P55 lapkakészlet fejlesztése már a célegyenesben tart, a megjelenés viszont stratégiai okokból tovább csúszik. Az új asztali platformot eredetileg iskolakezdéskor szerette volna megjelentetni az Intel, a partnerek visszajelzései alapján azonban ez az időpont túl korai.

Az elmúlt évben a Core 2 sikere láttán az Intel gyártópartnerei jelentős mennyiségű lapkakészletet vásároltak fel a kékektől, és ennek nagy részén még máig sem tudtak túladni. Az elemzők ugyan figyelmeztették a vállalatokat, hogy a válság miatt idén visszaesik a kereslet a termékek iránt, a gyártók azonban mindezt belekalkulálták a rendelésekbe. Azzal viszont nem számoltak, hogy az Intel Atom ennyire elszívja a vásárlókat az olcsóbb rétegekben, és az AMD Phenom II X3 megjelenése is jelentősen belerondít az eladásokba, a kereskedők szerint ugyanis az utóbbi processzorcsalád a középkategóriás rendszerek új slágertermékévé lépett elő.


Jöhetne, de még várat magára

A partnerek tehát további haladékot kértek az Inteltől, így a legfrissebb tervek szerint a Core i5 platform startja október vége felé esedékes. A Computex rendezvény alkalmából azonban a kékek működés közben is prezentálják rendszert, így némi szerencsével akár konkrét teljesítményadatok is kiszivároghatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

  • Alaplapok a Computexről

    Számos gyártó állította ki az Intel P55 vagy P57 chipes, és az AMD 785G lapkára épülő alaplapját.

Előzmények

Hirdetés