Hirdetés

Lynnfield a maximumon Asus módra

Szinte keresve sem lehetne találni olyan gyártót, aki ne mutatta volna be P55 vagy P57 chipsettel szerelt alaplapját, azaz a Lynnfield magos processzorokra épült számítógépek eljövetele már csak az Intelen múlik. Mivel az LGA1156 tokozású termék rajtjára még októberig várni kell, a gyártóknak bőven maradt ideje arra, hogy az átgondoltabb tervezést igénylő prémium kategóriás termékeiket kifejlesszék. Az Asus már így is elkészült a Maximus III Formula névre keresztelt alaplapjával, amelyet a PC Games Hardware munkatársai lencsevégre is kaptak.

Asus Maximus III Formula
Asus Maximus III Formula - Fotó: PC Games Hardware [+]

Az Intel P55 chipsetet hűtő hőcsöves bordán látható Republic of Gamers felirat egyértelművé teszi, hogy játékosok számára készült, ezt megerősíti a három PCI Express x16 foglalat is. Kétutas rendszernél a két vörös színű lesz használható, amelyek ilyenkor nyolc-nyolc sávot biztosítanak. További bővítőkártyákat két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalat fogadhat.


Fotó: PC Games Hardware [+]

A processzorfoglalat körüli alkatrészeket elnézve összesen 19 fázis látja majd el a Lynnfieldet, ami feltehetőleg 16+3-as felállásban lesz elosztva az Uncore és a többi részegység között. Memóriafoglalatból összesen négyet találni a kétcsatornás memóriavezérlőnek köszönhetően, a modulok közül a DDR3-as chipekkel szerelteket lehet majd felhasználni.


Fotó: PC Games Hardware [+]

A különböző meghajtók számára hat SATA-300, egy PATA és egy eSATA áll majd rendelkezésre, a további eszközök csatlakoztatására pedig a hátlapon található PS/2, USB 2.0 és FireWire port, valamint egy Gigabit Ethernet használható. Az Asus számos tuningopciót épít be a termék BIOS-ába, hogy a felhasználó ki tudja hozni az alkatrészek rejtett tartalékait. ROG szériás alaplaphoz illően olyan további extrák is járnak hozzá, mint a ROG Connect, a Game First vagy a MemTune.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés