Hirdetés

Testközelben az Asus P7P55 EVO

Még körülbelül két hónapot kell várni az Intel Lynnfield kódnevű processzorainak megjelenésére, a hozzájuk való alaplapokat viszont már számos gyártó kínálatában megcsodálhattuk. Az Xfastest ezúttal az Asus egyik P55 chipsetes alaplapját, a P7P55 EVO-t kaparintotta meg.

Asus P7P55
Asus P7P55 - Forrás: Xfastest [+]

A legszembetűnőbb változás, hogy az alaplapon nem találni északi, csak déli hidat, mivel előbbi a processzorba költözött. Az LGA1156 foglalat körül egy 12+2 fázisú tápáramkör kapott helyet, a FET-ek hűtéséről aprónak mondható, kék bordák gondoskodnak. A bővítőkártyák számára három tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalat kapott helyet, de grafikus kártyákkal feltöltve az első kettő elektromosan csak nyolcszoros, míg a harmadik csak négyszeres sebességgel üzemelhet. Ezeken felül két további egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalat áll rendelkezésre.


Forrás: Xfastest [+]

A különféle meghajtók csatlakoztatására egy PATA és nyolc SATA port használható, amelyekből kettő már a legutóbbi, 6 Gbps-os szabványnak is megfelel a kiegészítő Marvell chipnek köszönhetően. A hátlapon nyolc USB 2.0, egy FireWire, két PS/2 és két Gigabit Ethernet található, de itt kaptak helyet a nyolccsatornás audiokodek analóg és digitális kivezetései is. A kényelmi funkciókat az alaplapi bekapcsoló- és reset gomb, valamint a fontosabb alkatrészeknél látható LED-ek alkotják. Utóbbiak segítségével könnyedén kiszűrhető lesz a problémás alkatrész.


Forrás: Xfastest [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés