Hirdetés

Elsők között repül rá a 2 nm-es TSMC node-ra az Intel

A vállalat úgy néz ki, hogy már nem ragaszkodik a házon belüli gyártástechnológiához, ha van jobb alternatíva.

Az Intel az elmúlt időszakban látványosan nyitott a bérgyártók felé, így az egyes lapkáikat már most is a TSMC gyártja, de ezek nem igazán a tajvaniak legmodernebb node-jait használják. Innen a stratégia eléggé világos, a szóban forgó bérgyártó, olcsóbb eljárásain elérhető extra kapacitást kamatoztatja a cég a kevésbé kritikus lapkáihoz.

A Taiwan Economic Daily információi szerint ugyanakkor ez a jövőben megváltozik, ugyanis a Nova Lake kódnevű dizájn a CPU chipletet viszi a TSMC 2 nm-es node-jára. Ez drámai változás lehet az Intel fejlesztési stratégiáját tekintve, ugyanis a cég egy ilyen lépéssel azt jelzi, hogy nem ragaszkodnak tovább a házon belüli gyártástechnológiák limitációihoz, ha van jobb alternatíva egy konkurensnél.

Egy ilyen döntés megnövelheti az Intel versenyképességét a piacon, mivel a vállalatot részben a saját gyártástechnológiájának lemaradása korlátozza jelenleg, de ha a konkurensekhez hasonlóan elérik a TSMC aktuális legmodernebb eljárását, akkor ezt a hátrányt gyorsan le tudják dolgozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés