Hirdetés

Programszinten kerülgetheti az E-magokat a Cyberpunk 2077

Persze csak akkor, ha erre kéri a felhasználó a játékot, ami bizonyos Intel CPU-k esetében jól jöhet.

A CD Projekt RED egy érdekes frissítést adott ki a Cyberpunk 2077 című játékhoz. A 2.11-es javításban megérkezett a Hybrid CPU Utilization beállítás, ami lehetővé teszi a hibrid magdizájt használó Intel processzorok alternatív kezelését. A korábbi működés az operációs rendszer segítségével döntötte el azt, hogy az egyes szálakat a P- vagy az E-magok kapják meg, amit továbbra is biztosít az Auto paraméter, de a Prioritize P-Cores opcióval mostantól elkerülhető, hogy bármelyik programszál az E-magokra jusson.

Itt ez kissé visszalépésnek tűnik, hiszen így a játékos megfosztja az alkalmazást a számtalan E-magtól, viszont a jelenlegi ütemezés még a hardveres rásegítéssel sem működik úgy, hogy mindig előnyös legyen a kisebb teljesítményű magok használata. Ezek esetenként inkább lassítják a feldolgozást, így 6 vagy 8 darab P-maggal rendelkező, hibrid konfigurációjú Intel processzoroknál érdemes próbát tenni a P-magok priorizálásával.

A CD Projekt RED azért biztosít ehhez külön beállítást, hogy ne legyen szükségszerű a BIOS-ban letiltani az E-magokat, mivel ezek más alkalmazáshoz még jól jöhetnek. Ezt egyébként több játék is átvehetné, hiszen viszonylag egyszerű konstrukcióról van szó, és sokkal kényelmesebb lehetne az érintett felhasználóknak alkalmazás szintjén dönteni a kapcsolódó kérdésről.

Fontos, hogy az új funkció csak olyan Intel Alder, Raptor és Meteor Lake processzorokkal működik, amelyeknél aktív valamennyi P- és E-mag. Ugyanakkor a CD Projekt RED közleményben jelezte, hogy maximum két aktív P-maggal talán érdemesebb meghagyni az E-magokat is, négy P-magnál viszont már lehet próbálkozni.

Előzmények

Hirdetés