Hirdetés

Nanoxia Deep Silence 2 PC-ház – csendes torony kompromisszumok nélkül

A német Nanoxia nem éppen a legismertebb számítógépház gyártó, ezt támasztja alá, hogy első tornyukat, a Deep Silence 1-et idén tavasszal jelentették be. Annak ellenére, hogy kézzel fogható tapasztalattal nemigen rendelkeztek ezen a téren, az ügyetlen próbálkozástól messze állt, jól látszott rajta a precíz tervezés és a professzionális kivitelezés. Világszerte pozitív visszhangot kapott a hangtompított kuckó, így borítékolható volt, hogy idővel újabb modellek is felbukkanhatnak a palettán. Erre fél évet kellett várni, ugyanis a napokban bejelentették a Deep Silence 2-t, amely sok szempontból nagyon hasonló elődjéhez, mégis némileg eltérő felhasználói csoport áll a célkeresztben.


[+]

A Nanoxia „ketteskéje” hasonlóan puritán megjelenésű, a 0,7 mm vastagságú acélból készült ház egyszerű sík felületekkel és egyenes élekkel operál, valószínűleg diszkréten illeszkedne a legtöbb környezetbe. Méretét tekintve midi-torony, 468 x 207 x 588 mm-es kiterjedése azonban több extrának is teret enged. Ilyen például az alaplaptálca, amely a szokásos ATX és microATX deszkák mellett E-ATX szabványú lapokat is fogad.


[+]

Szálcsiszolt előlapjának felső része ajtóként nyitható, belső oldala hangszigetelő réteggel bélelt, mögötte 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely látható, két kapcsoló formájában pedig kétcsatornás ventilátorvezérlő is a felhozatal része, ezekkel összesen 6 ventilátor sebessége kontrollálható. Az előlapi kivezetések a felső élében kaptak helyet, többek között két USB 3.0 és egy USB 2.0 port, valamint a fülhallgató kimenet és a mikrofon bemenet aljzatai sorakoznak.


[+]

A szintén hangszigetelt oldallapot eltávolítva korrekt belsőt láthatunk, az átlagnál valamivel mélyebb felépítésből adódó szokatlan arányok első pillantásra is feltűnőek. Az alaplaptálcán a kötelező szerelőablak mellett nem kevesebb, mint kilenc gumiajtós rést nyitottak, így a kábelek tisztességes elvezetésének semmi nem áll útjában. A 90 fokban kiforgatott, fix merevlemezkeretbe összesen 7 x 2,5/3,5”-es adattároló rögzíthető, a fiókos rendszert gumi felfüggesztésekkel támogatták meg a rezgések minimalizálása érdekében.


[+]

Érdekes módon az elülső ventilátorok nem közvetlenül az előlap mögött lapulnak, hanem a merevlemez belső oldalán egy keretbe illeszthetők, ami azért érdekes, mert a torony mélységéből adódóan erre állítva egy 120 vagy 240 mm-es folyadékhűtő radiátort is szerelhetünk, így ennek két oldalán akár négy ventilátor is dolgozhat „push-pull” együttműködésben. Emellett egy radiátor felül is elnyújtózhat a dupla 120 mm-es nyílás alatt, ezeket alapesetben szintén hangszigetelő panelek borítják, hogy itt se szivárogjanak ki a rendszer duruzsolásának nem kívánt hangjai.


[+]

A videokártya hosszát 345 mm-ben maximalizálták, amennyiben ez kevés lenne, úgy a ventilátorkeret eltávolításával ez a táv 370 mm-re növelhető. A CPU-hűtő legfeljebb 165 mm lehet. Gyárilag Deep Silence légkavarókkal szerelik a házat, amelyek úgynevezett nanocsapágyazásal garantálják az alacsony zajszintet: a specifikáció szerint percenkénti 1300-as fordulatszám mellett 14,2 dB(a) zajszintet és 60,1 cfm légszállítást produkálnak.


[+]

Nanoxia Deep Silence 2 csendesház vételáráról egyelőre nem közöltek részleteket, de megjelenése még idén, december végéig esedékes. Az alapvetően fekete torony fekete, ezüst és antracitszürke előlappal lesz elérhető, de egy fehér variáns érkezése is várható.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés