Hirdetés

Menő apró kockaházzal villant a Xigmatek

Időről-időre felbukkannak kocka alakú házak egyes gyártók kínálatában, így e tekintetben nem mondhatjuk, hogy a Xigmatek Nebula forradalmi újításként fog bekerülni a PC-vel foglalkozó történelemkönyvekbe, de meg kell hagyni, igen pofásra sikeredett, már ami a külsőt illeti. A Xigmatek célja ugyanis nem egy olyan ház megalkotása volt, amivel a játékosok járnak jól, hanem kifejezetten egy olyan terméket akartak piacra küldeni, ami jól megállja a helyét egy olyan nappaliban, ahol egy kisméretű HTPC-re van igény.


[+]

A lekerekített élű, fekete kocka ugyanis egy ezüst színű talpazaton áll, a virtuálisan elválasztott fedél (ahol a bekapcsológomb is felfedezhető) pedig fényes fekete színt kapott, egyik alsó sarkát pedig lecsapták – ide került a narancssárga állapotjelző világítás. A ház oldal- és előlapja gyorsan, szerszám nélkül szerelhető az alkatrészek könnyű hozzáférhetőségének érdekében, valamint a letisztultság megőrzése ellenére sem feledkeztek meg a tervezők az I/O csatlakozósorról, ami két USB 3.0-s és egy pár 3,5 mm-es jack aljzatból áll.

A Mini-ITX méretszabványú alaplapot fogadó, 206 x 330 x 206 milliméteres helyigényű ház méreteiből fakadóan nem lesz alkalmas komolyabb játékos konfigurációk építésére, hacsak nem ruházunk be egy ASUS GTX 670 DirectCU Mini VGA-ra, mely 17 centiméteres hosszával még kényelmesen belefér a Xigmatek által megszabott 20 centiméteres keretbe. Ezt követően már csak a processzor hűtését kell megoldani, amire 80 milliméter magasság áll rendelkezésre, de vállalkozókedvűek akár vízhűtéssel is próbálkozhatnak, a tömlő elvezetéséhez szükséges furatok ugyanis fellelhetők a hátoldalon.

A ház szellőztetésért egy darab 120 milliméter átmérőjű Xigmate XOF ventilátor felel, mely beépítve érkezik. Szerencsére a tápellátással kapcsolatosan nincsenek extra igények, a vásárlók bármilyen ATX tápegységet beszerelhetnek, de a belső hely szűkössége révén adattárolókból csupán egy pár, azaz két darab 3,5 vagy 2,5 colos egység jöhet szóba.

A Xigmatek Nebula áráról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés