HP: Viiv logót visel a legújabb Pavilion

A HP németországi képviselete bejelentette legújabb multimédiás számítógépét, a Pavilion Media Center PC m7395-öt. Az m7300-as széria legújabb tagjában 2,8 GHz-es kétmagos Pentium D 920 teljesít szolgálatot, mely már a 65 nm-es csíkszélességgel gyártott Presler magra épít.

Az alaplapon 945P chipset és ugyancsak Intel gyártmányú hálózati vezérlő található, operációs rendszerként Windows XP MCE kerül a gépre, jár mellé távirányító, és egyszeri bootolás után várakozás nélkül helyezhető készenléti üzemmódba vagy onnan újra normál üzembe. Mindezen jellemzők alapján az m7395 joggal viseli a Viiv logót, ám multimédiás képességei nem állnak meg itt. A konfiguráció része egy 9 az 1-ben memóriakártya-olvasó, egy Radeon X1300 Pro videokártya, valamint egy analóg és digitális (DVB-T) adások, illetve FM rádió vételére képes tunerkártya.

Az alapkiépítésben 1 GB-os RAM, 250 GB-os, Serial ATA II csatolós merevlemez és LightScribe-os DVD-író mellé egy eltávolítható, 160 GB kapacitású Personal Media Drive kerül a gépbe, amely USB 2.0 interfészén keresztül más PC-kkel is összekapcsolható. Az audiovezérlő 7.1 csatornás hangot szolgáltat, az előlapon a szokásos kimeneteken kívül RCA audiocsatlakozók, S-Video és kompozit videoportok találhatók. Opcionális alkatrészként 802.11b/g WLAN-adapter is rendelhető.

A szoftvercsomag többek között Microsoft Works 8.0 irodai szoftvert, többféle médialejátszó és -szerkesztő, illetve DVD-író alkalmazást tartalmaz. A Pavilion m7395 ára 1199 eurótól kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés