Hirdetés

CeBIT: Multimédiás PC-ket jelentett be az ECS

Az ECS a CeBIT kiállításon mutatta be két új multimédiás, Intel Viiv platformra épülő PC-jét. A P60 esetében mobil (grafikus vezérlőt is tartalmazó) chipset és a Core Duo processzor teszi lehetővé a kis méretet és az energiatakarékos működést, de a 2,5 hüvelykes merevlemez és a SO-DIMM DDR2 memóriamodulok is a notebookok szegmenséből érkeztek.

A Gigabit Ethernet porton kívül része a rendszernek a háromnormás Intel Pro/Wireless 3945ABG WLAN-vezérlő, valamint Bluetooth interfésszel is rendelkezik. Optikai korongok kezeléséért egy slot-in mechanizmusú DVD-író felel, mellette memóriakártya-olvasó kapott helyet az előlapon. Az audiokodek 5.1 csatornás hanggal szolgál, és egy mini-PCI tunerkártya jóvoltából tévéműsorok megtekintésének, rögzítésének képessége teszi teljessé a funkciólistát.

A gyártó ORPC (Our Room PC) nevű számítógépe nappaliba szánt médiaszerver, asztali PC-kből ismert alkotóelemekkel. Pentium D processzora, SATA merevlemeze, tévé- és rádióvevő egysége, a vezetékes mellett 802.11b/g vagy 802.11a/b/g WLAN interfésze van, HD audiovezérlője 7.1 csatornás hangot biztosít – pontosabb részletek egyelőre nem ismertek. Mindkét modell Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel és távirányítóval érkezik; egyes országokban már március folyamán piacra kerülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés