Hirdetés

Új Core Duós gépek a hazai tenderek királyánál

Egy 17 hüvelykes kijelzővel szerelt, asztali gépeket helyettesítő (DTR) modellcsalád mellett két további, szerényebb tudású és teljesítményű családdal bővíti noteszgépeinek kínálatát a HP. Az üzleti szférában rendkívüli közkedveltségnek örvendő márka az utóbbi időszakban többek közt sorra nyerte a hazai állami tendereket, így politikusaink és vezetőink táskájában jó eséllyel a HP nevével fémjelzett noteszgép lapul – a következő ciklustól talán már Core Duo processzorral.

A nagyobb teljesítményű, 17 hüvelykes, WXGA, WXGA+ vagy WUXGA felbontású kijelzővel szerelt HP Compaq nx9400-ba a kétmagos mobilprocesszor mellé egy 256 megabájtnyi dedikált memóriával rendelkező Mobility Radeon X1600-as grafikus motor kerül, mely a akár modernebb játékprogramok futtatásához is elegendő teljesítményt nyújt. A 7 az 1-ben kártyaolvasóval, DVD-íróval és maximum 100 GB kapacitást nyújtó, 7200 fordulat/perces motorral szerelt merevlemezzel ellátott noteszgép a kijelző mérete ellenére valamivel könnyebb és vékonyabb, mint elődei: az nx9400 tömege körülbelül 3,35 kg, vastagsága pedig kb. 33 milliméter. A gyártó a nagy teljesítményű és nagy étvágyú komponensek ellenére is négyórás akkumulátoros üzemidőt ígér ennél a típusnál.

A vállalat további két, szerényebb kiépítésű modellcsaládot kínál az új Centrino platformra alapozva; az nx6320 és nc6320 modellek átlagos méretű, 15 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapnak majd, és ezek a gépek csak lapkakészletbe integrált grafikus megoldással lesznek majd hozzáférhetők. A két olcsóbb szériát – akárcsak nagyobb testvérüket – ellátják majd a biztonságos azonosításról gondoskodó ujjlenyomat-olvasóval. A kétmagos processzorra épülő olcsóbb modellek tömege körülbelül 2,7 kg, vastagságuk pedig 30,3 milliméter. A gyártó szerint a maximálisan elérhető akkumulátoros üzemidő ezeknél a gépeknél is négy óra.

A HP Compaq nx9400 széria még ebben a hónapban piacra kerülhet, az nx6300-as gépekre áprilisig kell várni. Előbbi család induló ára 1499 dollár lesz, a legolcsóbb nx6300-asért cserébe pedig 1049 dollárt kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés