Hirdetés

Multimédiás PC-t dob piacra a Gigabyte

A Gigabyte már a tavaszi informatikai kiállításokon is szerepelt HA91 jelű multimédiás számítógépével, ám csak most vezeti be a piacra a 32,6 x 43,8 x 6,1 cm-es méreteivel a hi-fi toronyba is integrálható készüléket. A rendszer az első hallásra kissé avíttnak tűnő Intel 865G + ICH5 chipset köré épül, szíve pedig egy 2,8 GHz-es Celeron D processzor. A lapkakészlet grafikus vezérlőt is tartalmaz, melynek képességeit videobemenetet is biztosító tévétuner egészíti ki. Ha mindez nem lenne elég, egy AGP interfész révén fejleszthető a grafikus alrendszer.

A memória alapkiépítésben 512 MB, legfeljebb 1 GB-ig bővíthető. A konfiguráció része egy 160 GB kapacitású 3,5 hüvelykes merevlemez, egy kétrétegű DVD±R lemezeket és DVD-RAM-okat is írni tudó super-multi optikai meghajtó, valamint egy hétféle memóriakártyával kompatibilis olvasó.

A csatlakozók sorából nem hiányzik a FireWire, az S-Video/kompozit be- és kimenet és a Fast Ethernet port sem. A hatcsatornás hangért a Realtek ALC655 kodekje felel; az analóg audiocsatlakozókon kívül SPDIF is található a gépen. A Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel szállított HTPC mellé vezeték nélküli billentyűzet, illetve távirányító jár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés