Hirdetés

IFA 2012: HP SpectreXT és ENVY TouchSmart Ultrabook, csúcsragadozó és kompakt

A 2012-es IFA alkalmából a HP is több új gépéről lerántotta a leplet, köztük két tetszetős Ultrabookról is. A csúcsot a HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook jelenti, amely 15,6”-es kijelzőjével, 17,9 mm-es vastagságával és bő 2,1 kg-os tömegével nem az a klasszikus ultra, inkább tiszteletet parancsolós darab. Teljesen fém burkolatáról és vonalairól csak úgy sugárzik a minőség és az elegancia.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook
HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook [+]

Az érintésérzékeny, IPS panel Full HD felbontású, mely a szerencsés szemtanúk szerint kiváló képminőséget produkál, egyesek azt állítják, ha a felbontást nem nézzük, akkor a Macbook Pro Retina kijelzőjével is gond nélkül felveszi a versenyt. Hardverkiépítését nem konkretizálták, de biztosak lehetünk benne, hogy a legújabb Ivy Bridge processzorok és opcionálisan többféle dedikélt VGA közül választhatunk majd, és az mSATA SSD-s gyorsítótárazás (Intel Smart Response) is a felszereltség része lesz. Az elfogadható hangok előállításáról szokás szerint Beats Audio hangrendszer gondoskodik.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook
HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook [+]

Vaskosabb felépítése miatt ez esetben nem kellett spórolni a csatlakozók számával és méretével, két oldalán minden fontosabb aljzat megtalálható, többek között USB 3.0, HDMI és Gigabit Ethernet is a repertoár része. Az viszont már messze nem átlagos, hogy Thunderbolt csatlakozási lehetőséggel is elláttak, konkrétan ez a HP első ilyen notebookja.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook
HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook [+]

A szoftveres körítés igen gazdag lesz, teljes verziós Adobe Photoshop Elements 10 és Premiere Elements 10 is a csomag része. Ezek után nem meglepő, hogy vételára 1399 dollártól indul, érkezésére azonban még egy picit várni kell, mert a tervek szerint csak decemberben kerül a boltok polcaira.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook
HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook [+]

Ha Ultrabookon gondolkodunk, de valami „egyszerűbb”, kompaktabb megoldást keresünk, akkor érdemes egy pillantást vetni a HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4-re. Természetesen ez is egy Windows 8 rendszerrel érkező érintőképernyős notebook, viszont HD felbontású kijelzője csak 14”-es.

HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4
HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 [+]

23 mm-es vastagságával és a SpectreXT-vel azonos tömegével ez sem egy penge masina, cserébe akár 2 GB-os dedikált AMD Radeon GPU-val is rendelhető, valamint egy mélynyomóval megtámogatott Beats Audio hangrendszer is belefért. A specifikációt jelen esetben is homály fedi, de azt azért elárulta a gyártó, hogy körülbelül 8 órás üzemidőt produkál majd a mobil gépezet, melynek szigetes billentyűzete szerencsére háttérvilágítást is kapott.

HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4
HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 [+]

HP szoftverek egész hadának kíséretében érkezik majd a notebook, így HP CoolSense, HP Imagepad, HP ProtectSmart, HP TrueVision HD Webcam, HP Connected Photo, HP Connected Music és HP Connected Backup programot kapunk hozzá. HP ENVY TouchSmart Ultrabook csak decemberben indul útnak, vételára még ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés