Hirdetés

Kompromisszummentes, vékony és könnyű HP notebookok mindenkinek

Üzleti és hétköznapi felhasználóknak szánt vonalon is számos új notebookkal rukkolt elő a HP, de ami igazán újdonság tőlük, hogy nagy erőfeszítéseket tettek a két kategória határainak elmosására, vagyis hogy – ahogy ők fogalmaztak – gépeik kompromisszummentesek legyenek, bárki számára megfelelő alternatívát nyújtva. Ezzel elsősorban a könnyű és vékony notebookokra céloztak, mert egyértelműen ezekben látják a jövőt, ám ezzel nem csak az Ultrabookokra gondolnak...

Elsőként a munkára, üzleti felhasználásra szánt, az egyszerűség és stílusosság jegyében született Ultraboookot említenénk, mely a HP EliteBook Folio 9470m nevet kapta a keresztségben. A gép úttörőként az első olyan Ultrabook, amely nem áldozza fel a vállalati gépektől elvárt tulajdonságokat a vékonyság és a dizájn oltárán, ennek ellenére nagyon is hordozható. Tényleg karcsú (19 mm), tényleg látványos, ízléses kivitelű és masszívnak is tűnik, a tömege pedig csak 1,54 kg a 14"-es kijelzővel szerelt masinának, ugyanakkor teljes méretű Ethernet port, D-Sub, Displayport, USB 3.0 egyaránt található rajta.

Akkumulátora könnyen eltávolítható, vagy ha a gépben van, akkor egy második akkumulátor helyezhető pluszban rá, amivel egyébként 9 órás üzemideje 20 órára növekszik. Sajnos kész példányt még nem láttunk belőle, pontosabban az egyetlen kiállított darab jobban megnézve csak egy precíz makett volt. A legkülönfélébb biztonsági szolgáltatásokkal felszerelt (Smart Card- és ujjlenyomat-olvasó, TPM, arcfelismerés, vírusirtó), tartós használatra tervezett, dokkolható, csúcs üzleti gép csak októbertől lesz kapható. Az áráról nem kaptunk információt, a konfigurációról is nagyon hallgatnak (annyit tudni, hogy vPrót támogató harmadik generációs Intel processzor lesz benne), de ez a gép garantáltan nem az olcsóbb modellek közé sorakozik majd be.

Korábban már bemutattuk a különleges HP Envy 14 Spectre Ultrabookot, ami mellé most megérkezett a Spectre XT és Spectre XT Pro változat. Az új modellek már az Intel Ivy Bridge processzorait kapják, és a külső is megváltozott lényegesen, még vékonyabb és könnyebb lett a laptop, csupán 14,5 mm és 1,395 kg. A Pro és nem Pro Ultrabook között hardverkiépítésben nincs különbség, csak a hozzáadott szoftvertámogatásban, a Pro értelemszerűen az üzleti felhasználásra szánt modell. A korábbinál erősebb konfiguráció miatt az akkuidő 8 órára "rövidül". Az XT modellek június végén érkeznek a boltokba, várható áruk 1000 dollártól indul.


[+]

Ám itt még nincs vége a könnyű és vékony notebookújdonságok sorának! A HP felismerte, hogy az Ultrabookok nagyon sok embernek tetszenek, szinte mindenkinek, ám a többség nem tudja őket megfizetni, ezért kénytelenek lemondani a stílusos, szupervékony, villantós notebookokról. Nekik alkották meg a HP Envy Ultrabookok mellett a Sleekbook kategóriát. A HP Envy Sleekbook név egy olyan notebooksorozatot takar, amelynek tagjai első ránézésre pont olyan dizájnosak és karcsúak, mint az Ultrabookok, tartalmazzák a kedvelt HP tulajdonságokat, mint a Beats Audio hangrendszer vagy a CoolSense hűtés, azonban a kedvezőbb árfekvés érdekében pár dologban nem felelnek meg az Ultrabookok Intel által felállított kritériumainak. Például SSD helyett hagyományos merevlemezt tartalmaznak, korábbi generációs Intel platformra vagy akár AMD APU-ra építkeznek, kevésbé minőségi anyagokból készülnek, vagyis kevesebb fémet, több műanyagot alkalmaznak náluk, esetleg egy icipicit vastagabbak az Ultrabookoknál. Ezek a gépek a legnépszerűbb, 14"-es és 15,6"-es kijelzővel érkeznek júniusban, fekete-szürke és fekete-vörös színben. Míg a HP Envy Ultrabookok ára 700 dollártól indul felfelé, a Sleekbookok ára 650 dollár körül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés