Hirdetés

HP EliteBook Revolve: a HP megoldása a hibrid mobil termékek piacán

A HP bejelentette, hogy a következő év során megjelenik az EliteBook Revolve nevű termék, mely notebook és tablet egyben. A titok nyitja az elforgatható, 11,6 colos kijelzőben lelhető fel, mely kifordítva visszahajtható a billentyűzetre, így táblagépként is funkcionál. A megjelenítő felbontása egyébként 1366x768 pixel, amiben talán páran csalódnak, de a panel méretéhez megfelel. Természetesen a kijelző érintésre érzékeny, a strapabírásról pedig a Corning Gorilla Glass 2 gondoskodik.

Az 1,36 kg-os termék váza magnéziumötvözetre épül, és a trendeknek megfelelően vékony kialakítást használ. A gép belsejébe Intel Core i3, i5 és i7 processzor kerülhet a 17 wattos TDP fogyasztással rendelkező megoldások közül. A megjelenítésről az Intel HD Graphics 4000-es IGP gondoskodik, míg a rendszermemória kapacitása 12 GB is lehet, az adatokat pedig 256 GB-os mSATA SSD tárolhatja. A termék rendelkezik majd 720p-s webkamerával, két mikrofonnal, 3G-s modemmel, USB 3.0-s porttal, illetve DisplayPort kimenet, valamint nem hiányzik a microSD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó és a microSIM aljzat sem. Extraként felhozható az NFC támogatás, ami a jövő szempontjából nem elhanyagolható tényező.

HP EliteBook Revolve
HP EliteBook Revolve [+]

A HP EliteBook Revolve Windows 7 Professional és Windows 8 Pro operációs rendszerrel is rendelhető. Előbbi a cégeknek még fontos, mivel sokan nem állnak át a Microsoft új megoldására, ugyanakkor ennek a Windowsnak a hátránya, hogy nem ideális az érintőképernyős vezérlés szempontjából. Mivel Elitebookról van szó, így az újdonsághoz jár majd a HP Client Security, valamint a többi eszköz a biztonságos rendszerbe állításhoz és megfelelő nagyvállalati felügyelethez. A termékhez opcionálisan igényelhető stylus is.

Az EliteBook Revolve többi paramétere, mint az üzemidő, illetve a kijelző paneltípusa ismeretlen, de arról már lehet tudni, hogy megjelenése a következő év márciusában esedékes.

A HP a korábban bemutatott ElitePadhoz is készül egy új kiegészítővel, mely a Multi-Tablet Charging Module névre hallgat. Ennek megfelelően egy tabletek töltésére alkalmas eszközről van szó, ami összesen tíz masinát támogat, és azokat le is lehet zárni, hogy senki se vigye el a gépet. A HP elsősorban az ElitePad és az ENVY x2 igényeit tartotta szem előtt, de más táblagépekhez is alkalmazható. A startra szintén márciusban kerül sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés