Hirdetés

IFA 2012: HP ENVY x2 hibrid tablet biztos recept alapján

A HP nem csak tetszetős Ultrabookokat, de egy hibrid készüléket is bemutatott az ENVY x2 személyében, mely elnevezésben az x2 természetesen arra utal, hogy tabletként is, notebookként is megállja a helyét. A recept lényegében ugyan az, mint a többi gyártó esetében, vagyis adott egy x86-os tablet, amelyhez egy billentyűzetes dokkoló is jár.


[+]

A középpontban itt is egy Clover Trail alapú Intel Atom processzor található 2 GB memória társaságában, a háttértár kapacitása pedig 64 GB. Az IGP szerepét sajnos most is PowerVR fejlesztés tölti be. A 11,6”-es IPS kijelző nem csak jó betekintési szögeket és szép képet nyújt, de 400 cd/m²-es fényerejének köszönhetően kültéri fényviszonyok között is jól látható marad.


[+]

A termék a billentyűzetes dokkolóba mágnesek segítségével csúszik be, és egy retesszel a két egység mechanikusan is eggyé olvasztható. A zsanért úgy alakították ki, hogy hátrafelé kissé túllóg, így amikor kinyitjuk a gépet, akkor a kilógó rész lábként funkcionálva elemeli a dokkoló hátát az asztal síkjától, így gépelés szempontjából kényelmesebb pozícióba kerül a billentyűzet.


[+]

A tablet önmagában 680 grammot nyom, a dokkolóval együtt mért tömege pedig 1,4 kg. Egyáltalán nem véletlen, hogy a dokkoló egy hajszállal még nehezebb is a gépnél, ugyanis egy másodlagos akkumulátort rejt magában, ezzel további extra üzemidőt biztosítva az egyébként is igen takarékos konfiguráció számára.


[+]

Hátoldalán egy LED-es villanóval megtámogatott 8 megapixeles, az előlapon pedig egy HD felbontású kamera figyel. Érdemes még megemlíteni, hogy NFC chip és Beats Audio hangrendszer is található a fedélzeten. A dokkolónak köszönhetően USB portokat, teljes méretű, SD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasót és HDMI videokimenetet is kapunk. Hivatalos vételárat még nem közölt a gyártó.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés