Hirdetés

Hordozható Blu-ray lejátszóval rukkolt elő a Panasonic

A kisméretű, egymillió formátummal is megbirkózó hordozható, multimédiás lejátszók korában a viszonylag drabálisabb DVD-s, illetve Blu-ray-es megoldások nem arattak átütő sikert. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne igény az ilyen jellegű termékekre, de az is tény, hogy nem túl nagy a mozgás ezen a piacon.

A Panasonic azonban mostanában felkavarta az állóvizet a DMP-B200 típusjelzésű termékével. A 8,9 hüvelyk képátlójú kijelző 1024x600 képpont megjelenítésére képes. A különböző gyári, írt és újraírt lemezek mellett támogatja az AVCHD és bizonyos MKV fájlok kezelését is. Módot ad a JPG és az MP3 kiterjesztésű állóképek, illetve zeneszámok lejátszására is, azaz digitális képkeretként is bevehető. Kapott egy kis teljesítményű integrált hangszórót, tehát külön hangfalak nélkül is használható, bár ekkor tény, hogy a hangzásélmény terén bizonyos kompromisszumok megkötésére kényszerül az ember.

Panasonic DMP-B200
Panasonic DMP-B200

Helyet kapott rajta egy kártyaolvasó, amely az SD, SDHC és SDXC kártyák kezelésére képes. A vezérlést megkönnyíti az alapfelszereltségként járó távirányító. A HDMI kimenetnek köszönhetően pedig egy nagyképernyős modern tévével is összeköthető, ilyenkor pedig szimpla Blu-ray lejátszóként funkcionál. Akkumulátora négy órán keresztül bírja a strapát, ami nem rossz, viszont a tv tunert kihagyták belőle, pedig annak beépítése sem állt volna semmiből. A modell elméletileg már előrendelhető, és a boltokba március közepén érkezik majd meg, az ára azonban egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés