Hirdetés

Blu-ray lejátszók 2011-re a Philipstől

A Blu-ray technológia már korántsem ver akkora hullámokat, mint néhány évvel korábban, de ez teljesen természetes, hiszen ma már kicsit elhaladt az idő az ilyen jellegű adattárolás felett. Ennek ellenére a gyártók buzgón dobálják piacra újabb és újabb termékeiket, amelyeket persze próbálnak mindenféle plusz szolgáltatásokkal felturbózni.

Philips BDP7600
Philips BDP7600

A Philips három új modellt kínál az első félévben, amelyek közül a BDP7600, valamint a BDP5200 egyaránt képesek a háromdimenziós tartalmak lejátszására. Sőt a vállalat saját fejlesztésű, Smart TV névre hallgató funkciói révén egyetlen mozdulattal elérhetőek az online tartalmak, valamint a vállalat Net TV névre keresztelt netes szolgáltatásai. Ez remekül hangzik, bár az érdekes lesz, ahogy a Samsung és az LG mellett a Philips is elkezdi használni a Smart TV kifejezést. A felhasználókat ez valószínűleg az őrületbe fogja kergetni, hiszen a Samsung egy egész koncepciót ért alatta, az LG és a holland vállalat pedig csak egy kapcsolódó szolgáltatást. A belépő szintű BDP3200 a Smart TV áldásaiból nem részesül, ám a tévékre szánt, nagy felbontású YouTube Leanback videók kezelésére ez is képes.

A termékek megkapták a DivX Plus HD minősítést, és természetesen támogatják a legtöbb audiovizuális formátum, így például az MKV vagy az AVCHD lejátszását is, emellett megbirkóznak a DTS, a Dolby Digital, a WMA, az MP3, a PCM és az AAC audió szabványokkal is. A két nagyobb modell ráadásul akár okostelefonokkal is vezérelhető egy alkalmazás segítségével.

A BDP7600 májustól vásárolható meg, körülbelül 350 dolláros áron. A BDP5200 áprilisban érkezik, és közel 270 zöldhasút kell rászánni, a BDP3200 azonban már 185 dollárért kiszabadítható a boltból.

Előzmények

Hirdetés