Hirdetés

Új Blu-ray-lejátszók és pico projektor a Samsungtól

A dél-koreai vállalat bemutatta azokat a Blu-ray modelljeit, amelyekkel 2010-ben kívánja leigázni a piacot. Gyanítható, hogy nem csak ennyi készülékre számíthatunk a cégtől az idei évben, hiszen azért a karácsonyi időszakban általában mindenki jelentkezik egy-két nagyobb durranással.

Samsung BD-C6900
Samsung BD-C6900

A három modell szerencsére alapvetően különbözik egymástól, tehát a konszern nem alkalmazta azt a trükköt, hogy ugyanazt a kisleányt háromféle ruhába öltözteti. A Samsung BD-C8500 névre hallgató, abszolút csúcskategóriás lejátszójának talán a legnagyobb előnye, hogy került bele a digitális tévéadások vételére alkalmas DVB-T/C tuner, ami a hazánkban elfogadott szabványt is támogatja. Az eszköz rendelkezik egy beépített, 500 gigabájtos merevlemezzel is, amelyre letölthetünk, rögzíthetünk és tárolhatunk különféle tartalmakat.

A BD-C7500 a világ jelenlegi legvékonyabb Blu-ray-lejátszója, hiszen a vastagsága mindössze 1,1 hüvelyk, tehát alig több mint 2,5 centiméter. A dizájn kialakítása során a tervezőket állítólag a természet inspirálta. Ez biztosan meglátszik valahol, de a külső szemlélőnek tényleg a készülék vékonysága tűnik fel először. Ennek, illetve az alacsony tömegnek köszönhetően a Samsung BD-C7500 akár a falra is akasztható.

Samsung BD-C7500
Samsung BD-C7500

A BD-C6900 a CES 2010 legjobb innovációs termékének járó díját nyerte el, tehát valószínűsíthetően nem egy garázsban összebütykölt kütyüről van szó. E modell különlegessége, hogy képes a 3D tartalmak kezelésére is. Emellett egyik igen felhasználóbarát tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan működőképes állapotba kerül. Mindössze 15 másodperce van szükség a bootoláshoz, és még egyszer ennyi idő kell a tartalom lejátszásának elindításához.

A vállalat a bécsi Samsung European Forum rendezvényen bemutatta a H03 névre hallgató pico projektorát is. A megdöbbentően kicsi, téglatest alakú elektronikus eszköz mindössze húsz dekát nyom, így egészen könnyen hordozható. Akkumulátorának köszönhetően két órán keresztül üzemképes marad hálózati áramforrás nélkül is. A projektorban található LED élettartama meghaladja a harmincezer órát, fényereje pedig a 30 ANSI LUMEN-t. Található rajta egy USB és egy kompozit csatlakozó, valamint egy kártyaolvasó. Ennek segítségével az Office alkalmazások segítségével készített, illetve PDF dokumentumainkat számítógép közbeiktatása nélkül is megtekinthetjük.

Samsung H03
Samsung H03

Az biztos, hogy ezek az eszközök tavasszal már a boltokban lesznek, ám a konkrét fogyasztói árakról egyelőre nem árult el semmit a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés