Hirdetés

Tengernyi Panasonic újdonság tavaszra

A japán konszern termékdömpinggel várja a tavaszt, és egy londoni rendezvényen több olyan modellt is bemutattak, amelyek segítségével terveik szerint letarolhatják a piacot.

Hangprojektor

Manapság egyre divatosabbak a hangprojektorok, tehát azok az audiorendszerek, amelyek egyetlen frontfelületre applikált hangsugárzókkal képesek megteremteni egy helységben a térhatású hangzást, legalábbis elméletileg.

Panasonic SC-HTB520
Panasonic SC-HTB520

A 2.1 csatornás házimozi rendszernek nevezett eszköz támogatja a háromdimenziós képmegjelenítést és az ARC (visszatérő hangcsatorna) funkciót, így elméletileg könnyedén kombinálható 3D-s lejátszóval, illetve tévével.  Az SC-HTB520-t a gyártó a 42 colos vagy nagyobb méretű televíziók kiegészítőjének szánja. Előlapja fekete, rozsdamentes acélháló, melyet luxuskivitelű tükör és speciális bevonat egészít ki. A hozzá tartozó mélysugárzót vezeték nélküli rendszerrel szerelték fel, ezért a fő, hangsugárzóegységhez nem szükséges kábelekkel csatlakoznia. Mivel nincsenek vezetékek, nem szükséges megbolygatni a szoba rendjét, ami egyszerű és rugalmas elhelyezést tesz lehetővé. A dinamikus és mély basszus a lefelé sugárzó (Down Firing) technológia eredménye, ami azt jelenti, hogy a mélysugárzó elméletileg jobb hangélményt kínál azzal, hogy a hangot a hangszóróegységből lefelé bocsájtja ki, és felhasználja annak visszaverődését. A modellbe emellett bekerült a Clear-mode Dialog rendszer, amely nagyobb mélységet ad a hangnak, emellett olyan hatást kelt, mintha a hangok a tévé képernyőjének középpontjából erednének. Ennek megfelelően a kép és a hang harmonikusabban illeszkedik egymáshoz, továbbá a filmek szövege és a zenei énekhangok tisztábbak illetve érthetőbbek, legalábbis a vállalat közleményében ezt ígéri.

3D Blu-ray házimozi rendszerek

A cég ezenkívül öt új Full HD Blu-ray házimozi rendszerről is lerántotta a leplet. Ezek közül az 5.1 csatornás SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370 és SC-BTT270 jelzésű modellek megkapták a Panasonic saját fejlesztésű, a filmszínházak térhatású akusztikáját felidézni kívánó Cinema Surround Plus technológiáját, amely elvileg kompenzálja a háttérsugárzók hiányát azáltal, hogy természetes, lágy, körülölelő hangokat kelt függőleges és körkörös irányban a virtuális hangszóróknak köszönhetően, amelyek nemcsak vízszintes, hanem függőleges irányban is megtalálhatók. Az SC-BTT775, SC-BTT770, SC-BTT370 és SC-BTT362 jelzésű termékeken lesz lefelé irányuló mélysugárzó is, amely erőteljes basszushatást ér el azáltal, hogy a hangot a hangszóróegységből lefelé bocsájtja ki, és felhasználja a padlóról visszaverődő hangokat. E négy csúcsmodell rendelkezik Skype funkcióval is, amely használatához egy kompatibilis televízió is szükségeltetik.

Panasonic SC-BTT370
Panasonic SC-BTT370

Ezeket a termékeket két HDMI bemenettel és egy HDMI kimenettel vagy játékkonzol és set-top box csatlakozókkal szerelték fel. Mivel a HDMI csatlakozó rendelkezik Standby Pass Through funkcióval, a csatlakoztatott készülékekről érkező jelek áthaladnak az egységen még akkor is, ha a házimozi rendszer kikapcsolt állapotban van. Mindegyik újdonság megkapta a beépített univerzális iPod/iPhone dokkolót is, továbbá képesek a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, és a 2D-3D konverzióra. Nem maradt ki belőlük az Adaptive Chroma Processing csúcsminőségű képkezelő technológia sem, amelyet annak érdekében fejlesztettek ki, hogy a Blu-ray lemezről származó képjel minden egyes vízszintes vagy függőleges irányú pixeljét pontosan kezelje. A 2010-es modellekkel összehasonlítva, a függőleges színadatok feldolgozásának mértéke mintegy másfélszeresére nőtt, így az adaptív képfeldolgozás valósághű színmegjelenítésre képes.

Mikrotornyok

A vállalat azt is bejelentette, hogy megkezdi öt kompakt sztereó rendszerének európai forgalmazását. A 2011-es modellek keskenyebbek és laposabbak, mint a tavalyiak.  A hangszóró rozsdamentes acél védőrácsa az SC-HC35/HC05-nél, és a luxuskivitelű tükörbevonat az SC-HC55 modellen részlegesen láthatóvá teszi a hangszórót. Ez utóbbit érzékelős ajtóval szerelték fel, amely lehetővé teszi a tolóajtó nyitását és csukását pusztán annak hatására, hogy a kéz elhalad előtte.

Panasonic SC-HC05
Panasonic SC-HC05

Az iPod illetve iPhone-hoz való SC-HC05 közepébe szerelt univerzális dokkoló kiemelkedik a nyitógomb megnyomásakor, ám rejtve marad, amikor nem használják. Az SC-HC55/HC05 közvetlen hangrendszerét digitális jelfeldolgozóval szerelték fel (DSP), hogy csökkentsék a hang testfelületekről való visszaverődése által gyakran okozott torzulást. Az alkalmazott többféle technológia a Panasonic közleménye szerint éles és tiszta hangképet eredményez. Mindegyik új termék keskeny és lapos, így vékony kialakításuk miatt ideálisak lehetnek a szobában történő elhelyezésre. Az SC-HC55 és SC-HC35 mindössze 69 mm mély (állvány nélkül). Az SC-HC25 és SC-HC15 mélysége szintén 69 mm (a legvékonyabb részén), míg az SC-HC05 esetében ez az érték 59 mm, állvány nélkül természetesen. Az SC-HC55/05 készülékekkel internetes rádióműsort is hallgathat a felhasználó, amennyiben telepíti a vTuner for Panasonic alkalmazást iPhone vagy iPod touch eszközére.

Blu-ray lejátszók

A Blu-ray lejátszók sem maradhatnak ki a sorból, annak ellenére, hogy a termékcsoport az utóbbi években veszített jelentőségéből. A három darab háromdimenziós tartalmak kezelésére is képes termék mellett egy hagyományos úgymond 2D-s készülék is érkezik tavasszal. Ezek kezelését állítólag tovább sikerült egyszerűsíteni, és a kényelmet növelő funkciók széles skálájával rendelkeznek, mint például a lemezek gyors indítása és nagysebességű lejátszása, az elegáns, könnyen kezelhető képernyőmenü, vagy az érintés nélküli érzékelő, amely a lemeztálca nyitására szolgál. A négy új készülék (DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110 és DMP-BDT111) a Skype használatát is támogatja.

Panasonic BDT-310
Panasonic BDT-310

Viera Connect

A konszern azt sem hallgatta el, hogy a VIERA Connect, avagy az új felhőalapú internet szolgáltatás ez év tavaszától ügyfelei rendelkezésére áll. Ez nagy előrelépés a korábban favorizált VIERA CAST-hoz képest, amelyet régebben csak a tengerentúli piacokon nyújtott a Panasonic, és csak 2009-ben érkezett Európába. Amellett, hogy drasztikusan megnőtt az elérhető alkalmazások száma, a hardveres funkciókat egészségmegőrző- és fitneszgépekkel, játékkonzolokkal, és televízión keresztül történő online vásárlási lehetőséggel bővítették, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megvásárolja a szükséges készülékeket. A rendszer 32-bit-es, 3D-s grafikus felhasználói felületen (GUI) keresztül vezérelhető. Ezenkívül az alkalmazásokat, a GUI használhatóságát, és a képernyő megjelenését rendszeresen frissítik majd, hogy maximalizálják a felhőalapú szolgáltatások tulajdonságait.

Memóriakártyák

Class 10-es sebességosztályával, az új Gold sorozat ideális a Full HD-s felvételek készítésére, és a felvétel gyorsan feltölthető számítógépre a 90 MB/s-os maximális olvasási sebességnek köszönhetően. A korábbi SDW eszközökkel összehasonlítva, az új széria körülbelül négyszer gyorsabban továbbítja az adatokat, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó azonnal feltöltse a tartalmakat szerkesztés vagy archiválás céljából. Az új kártyák a japán cég szerint rendkívül megbízhatók és tartósak. A Szuper Intelligens Vezérlő (SICS) áramkimaradás-védelemmel van ellátva, hogy megóvja az adatokat a hirtelen feszültségkiesésektől. A frissítés funkcióval az archiválási élettartam tízszeresére növelhető, emellett a Smart Data Writing szolgáltatás az intenzív írás okozta hibalehetőséget is minimalizálja. Ezeket a kártyákat az úgynevezett Proof 5 tulajdonsággal is felszerelték (víz-, rázkódás-, mágnes-, röntgensugárzás- és hőálló), hogy a vásárlók szélsőséges körülmények között is használhassák őket.

A 2012-es Nyári Olimpiai Játékok tiszteletére az új Gold kártyák 4 GB, 8 GB, 16 GB és 32 GB kapacitással kaphatók lesznek Olimpia kivitelben is. A termékeket rövid 3D-s tartalmakkal forgalmazzák, amelyeket a gyártás során a kártyára rögzítenek. Ez a rögzített tartalom persze később törölhető vagy felülírható, így a felhasználó a kártya teljes kapacitását kihasználhatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés