Hirdetés

A TDK Boombox és Sound Cube ötvözi a prémium hangminőséget a hordozhatósággal.

Hosszú hallgatást tört meg tavaly a TDK, amikor bemutatta első, prémium kategóriásnak szánt nagyméretű hordozható lejátszóját, a Boomboxot. A kétségkívül ízléses kialakítású modell a jelek szerint sikereket aratott, hiszen a vállalat bejelentette, hogy két újabb, hasonló koncepcióra épülő készüléket dobnak a piacra, illetve ezek mellett elérhető egy különleges kialakítású lejátszó is.

TDK Sound Cube
TDK Sound Cube

Az eszközök a vállalat új, Life on Record termékvonalába illeszkednek. A családba tartozó készülékeket a TDK állítólag a lehető legmodernebb technológiákkal szerelte fel, és az anyagválasztásra is kiemelten odafigyeltek, hogy a hang minősége a lehető legjobb legyen. Ezek szép szavak, és a cég is azt javasolja, hogy mindenki a saját fülével győződjön meg arról, hogy mire is képesek ezek a megoldások, bár ennek kicsit ellentmond, hogy az új termékek első körben csak a nagyobb webáruházakon keresztül érhetőek el, és valószínűleg csak később kerülnek fel a boltok polcaira.

A beszédes nevű Sound Cube nem meglepő módon egy kockára hajaz és kialakításának köszönhetően képes arra, hogy a hangot 360 fokban sugározza. A dizájnra itt kiemelten nagy hangsúlyt fektettek, ráadásul a készülék elboldogul a különféle csatlakoztatott eszközökkel, legyen szó iPodról, iPhone-ról, okostelefonokról, MP3 lejátszókról, PMP-kről vagy pendrive-okról, esetleg külső merevlemezről. Sőt, a termékkommunikáció szerint a Sound Cube gitárerősítőként is használható, illetve közvetlenül mikrofon is csatlakoztatható hozzá. Maximális kimeneti teljesítménye húsz watt, amely elméletileg bőségesen elég ahhoz, hogy egy szobát megtöltsön hanggal.

TDK Boombox
TDK Boombox

A Boomboxok is elsősorban a dizájnnal hívják fel magukra a figyelmet. Viszonylag könnyen hordozható eszközökről van szó, amelyek ennek ellenére mégis kiváló hangminőséget produkálnak. A legnagyobb különbség, hogy a háromutas rendszerbe került egy beépített mélynyomó is, így az a basszushangokat értelemszerűen teltebben, gazdagabban szólaltatja meg. Ennek maximális kimeneti teljesítménye 35 watt, míg a kisebb esetében meg kell elégedni húsz wattal. A kockához hasonlóan ez is képes a különféle forrásokból származó anyagok megszólaltatására, bár azt nehéz elképzelni, ahogy egy pesti utcazenész egy ilyenbe dugja bele a gitárját a Nyugati aluljárójában. A kocka 300 dollárba kerül, a két hangfalas Boombox négyszázat kóstál, míg a legnagyobbért ötszázat kérnek el.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • TDK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés