Hirdetés

2560x1600 pixeles kijelzőt kap a Google Nexus 10 tablet?

A Google első saját tabletje, a Nexus 7 hatalmas sikert ért el, amelyet elsősorban kiemelkedő ár/érték aránya hozott meg. Ez nem csoda, hiszen az ASUS által gyártott tableteket szinte veszteségesen árusítják, tudva, hogy a hozzájuk csatolt szolgáltatásokkal még így is bőséges hasznot realizálhatnak, vagyis ugyanazt a stratégiát követik, mint az Amazon Kindle Fire készülékei. A 7”-es táblagép sikerét látva szinte biztosak lehettünk benne, hogy idővel egy nagyobb testvér is érkezik, mely a jelek szerint már nincs is olyan messze.


[+]

A pletykákat először Vic Gundotra, a Google egyik legfontosabb emberének egy közzétett képe látszott igazolni, ugyanis annak EXIF adatai szerint az egzotikus tájat ábrázoló kép egy Nexus 10 gép segítségével készült. Szerencsére azonban a részletekre sem kellett túl sokat várni, ugyanis a napokban a BriefMobile szinte minden fontosabb információt kiszivárogtatott a legújabb Nexus sikertermékkel kapcsolatban.


(forrás: BriefMobile) [+]

A jelek szerint a keresőóriás ezúttal nem az ASUS-szal, hanem a Samsunggal állt össze, vagyis a táblák a dél-koreai cég gyártósorairól gördülnek majd le. A megfelelő teljesítményről egy Samsung Exynos 5250 SoC gondoskodik, amelynek dupla ARM Cortex-A15-ös processzormagjai 1,7 GHz-en ketyegnek, a grafikus megjelenítésről pedig egy négymagos Mali-T604-es IGP gondoskodik. Ennek erejére szükség is lesz, ugyanis a hírek szerint a 10,1”-es képátlójú Super AMOLED panel felbontása 2560x1600 pixel lesz (WQXGA), amely 299 ppi-s pixelsűrűséget jelent, ezzel a méretkategória bajnokát, a 264 ppi-s Retina kijelzős iPadeket ebből a szempontból maguk mögé utasítják. Érdemes megemlíteni, hogy a nemrég bejelentett ARM-os Samsung Chromebookban is ugyanez a SoC munkálkodik, amely a mérések alapján jobb teljesítményt nyújt, mint a Qualcomm Snapdragon S4 Pro és az Apple A6 jelzésű lapkák.


(forrás: BriefMobile) [+]

A rendszermemória mérete 2 GB, a háttértár kapacitása pedig 16 GB, de minden bizonnyal több verzió is elérhető lesz a piacon, már csak azért is, mert nagyon úgy tűnik, hogy az SD szabványú memóriakártyával való bővíthetőség nem lesz a repertoár része. A már munka közben elcsípett hátlapi kamera 5 megapixeles, mellette LED-es villanó található. Az előlapi kamera képességeit egyelőre homály fedi, de videokommunikációra bizonyára tökéletesen alkalmas lesz. A forrás Bluetooth 4.0, Wi-Fi és NFC kompatibilitást is említ, sőt az is kiderült, hogy a termék a Google Android operációs rendszerének legfrissebb, 4.2-es változatát futtatja.


(forrás: BriefMobile) [+]

A Google Nexus 10 vételára még ismeretlen, de ha folytatják megkezdett agresszív árpolitikájukat, akkor a 7”-es kistestvér sikerét könnyen megismételhetik. Az újdonság hivatalos bemutatását a mai New York-i Google sajtótájékoztatón várták, azonban a szuperviharként emlegetett Sandy hurrikán keleti parti fenyegetettsége miatt ezt későbbre halasztották.


(forrás: BriefMobile) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés