Hirdetés

A Nexus 10 tablet hivatalosan is befutott, nincs több titok

Bár a tegnapi napon az a hír járta, hogy a Google október 29-ére tervezett New York-i sajtótájékoztatója elmarad a keleti partokat sújtó szupervihar miatt, ám ez végül nem történt meg. Ha nem is egy csillogó sajtóeseményen, de mégis lehullott a lepel az újdonságokról, köztük a Google második és eddigi legnagyobb táblagépéről, a Nexus 10-ről is.


[+]

A kiszivárgott információk meglehetősen részletesnek és pontosnak bizonyultak, ezért most csak felületesen nézzük át a specifikációt, azaz koncentráljunk inkább a szürke foltokra! Tényleg a Samsung gyártja az újdonságot, vastagsága 8,9 mm, tömege pedig 603 gramm. A 2560x1600 pixeles felbontás és a közel 300 ppi-s pixelsűrűség is valós információ volt, így a Nexus 10 hivatalosan is kategóriájának királyává vált ezen a téren, a sejtett Super AMOLED helyett viszont 10,05”-es képátlójú "True RGB Real Stripe PLS” panel lapul a készülékben.


[+]

A tablet lelkét az 1,7 GHz-es Samsung Exynos 5250 SoC adja, amely dupla Cortex-A15 processzormagot és négymagos Mali-T604-es IGP-t foglal magában, mellette 2 GB RAM kapott helyet. Az adatok tárolására 16 vagy 32 GB kapacitású háttértár áll rendelkezésre, és sajnos az SD szabványú kártyaolvasó hiányának pletykája is beigazolódott, így legfeljebb csak a micro USB csatlakozón keresztül lehet külső adattárolóval kombinálni.


[+]

A Bluetooth 4.0 kompatibilitás mellett IEEE802.11b/g/n-es Wi-Fi modul található a fedélzeten. Utóbbi az 5 GHz-es frekvenciatartományt ugyan nem támogatja, de legalább MIMO antennával vértezték fel a tervezők, és természetesen az NFC sem maradt ki a repertoárból. A hátlapi kamera 5 megapixeles és LED vakus, míg elöl 1,9 megapixeles szenzor figyel, a termék éle pedig egy micro HDMI videokimenetet és 3,5 mm-es headset aljzatot is rejt. 9000 mAh-s lítium polimer akkumulátora 9 órás folyamatos videolejátszást és 500 órás készenléti időt engedélyez.

Az Android 4.2 operációs rendszerrel érkező 16 és 32 GB-os Google Nexus 10 vételára rendre 399 és 499 dollár lesz, hivatalos rajtja számos országban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztrália, Franciaország, Németország, Spanyolország, Kanada és Japán) november 13-án esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés