Hirdetés

Arndale Board: Samsung Exynos 5 fejlesztőkörnyezet minden földi jóval

A Samsung bemutatta a legújabb, Arndale Board nevű fejlesztőkörnyezetet, amely minden létező módon igyekszik segíteni a mobil platformokra fejlesztő szakemberek munkáját, de könnyen lehet, hogy beágyazott környezetben vagy a vállalkozó kedvű barkácsolók körében is megtalálhatja a helyét. Félreértés ne essék, jelen esetben nem a Raspberry PI újabb kihívójáról van szó, éppen ezért sem képességük, sem pedig vételáruk nem összemérhető.

Az Arndale Board alapcsomag három részből áll: a processzorlapból, az alaplapból és az egyéb kiegészítő kártyákból. A középpontban egy duplamagos, 1,7 GHz-en ketyegő Exynos 5 Dual SoC áll, amely a világon elsőként tartalmaz két darab ARM Cortex-A15 processzormagot és négymagos Mali-T604-es IGP-t, vagyis a specifikáció alapján minden bizonnyal egy Exynos 5250 került beépítésre, aminek a munkáját maximum 2 GB memória segíti. A teljesítményen kívül a rendszer erőssége, hogy számos csatlakozóval rendelkezik, többek között két darab USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port, HDMI videokimenet, 10/100-as Ethernet, microSD szabványú kártyákat fogadó kártyaolvasó, SATA 3 Gbps, JTAG és RS-232 soros aljzat található rajta. A kiegészítőknek köszönhetően audioaljzatok, valamint Bluetooth és Wi-Fi kompatibilitással is felvértezték a rendszert, ezenkívül gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, NFC és GPS is helyet kapott a fedélzeten.

A Samsung Exynos 5 alapú Arndale Board alapcsomag vételára 249 dollár, azonban a különböző igényekhez igazodva számos kiegészítő rendelhető mellé. Ilyen például a 250 dolláros érintőkijelző, melynél a 7”-es képátlóhoz 1024x600 pixeles felbontás társul, de az 5 megapixeles kameramodul is jó szolgálatot tehet, amiért cserébe 60 dollárt kérnek. További információk itt olvashatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés