Hirdetés

Hyundai T7 tablet négymagos Exynos processzorral, gyanúsan olcsón

Szinte már mindennapos, hogy a 7”-es belépő tablet kategóriába új versenyző nevez, hol egy neves, hol egy kevésbé ismert távol-keleti csoda állít be az egyébként is roppant zsúfolt mezőnybe. A mai nap sem telhetett el újabb jelentkező nélkül, amit egy nem éppen a tabletjeiről híres gyártó, a Hyundai jelentett be.

A Hyundai T7 166 dolláros áron kelleti magát, vagyis az utóbbi időben bemutatkozott modellekkel azonos kategóriában indul. Lássuk, ők hogyan gazdálkodtak a keretből! A 7”-es kijelző felbontása 1280x800 pixeles, betekintési szögei pedig 178 fokosak, mely adatok IPS panelre engednek következtetni, vagyis ebből a szempontból máris komoly előnnyel indul bizonyos konkurensei ellen. A történet azonban a belső megismerése után válik még érdekesebbé, ugyanis a középpontban egy Samsung Exynos 4412 SoC található. A négymagos, 1,4 GHz-en ketyegő egység ismérve, hogy például ugyanez a modell szorgoskodik a Samsung Galaxy S III okostelefonban is. A megjelenítéssel sem lehet sok probléma, erről ugyanis az MP4-es konfigurációba kötött ARM Mali-400-as IGP gondoskodik.

Az 1 GB RAM mellett 8 GB kapacitású háttértár kapott helyet, valamint a microSD memóriakártyás bővítési lehetőséget sem spórolták ki. A 2 megapixeles hátlapi és 0,3 megapixeles előlapi kamera, valamint a HDMI kimenet nem mondható különösebb extrának, viszont a Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a GPS kompatibilitás egyidejű megléte már nem minden kategóriatársra jellemző.

Az Android 4.0-s operációs rendszerrel érkező masinát 3000 mAh-s akkumulátorral szerelik, a gyártó állítása szerint ez viszont aktív használat mellett 4 óra alatt is kilehelheti a lelkét, ami nem valami combos, de hát ebben a kategóriában nincs élet kompromisszumok nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés