Hirdetés

Gémer „ultrabook” a hideg téli estékre az LG-től

Milyen jó is lenne egy olyan notebook, ami könnyű és vékony, de közben tisztességes játékos teljesítménnyel bír. Aki némileg járatos a laptopok világában, tudhatja, hogy ez ma még nagyjából a lehetetlennel azonos, hiszen a különösen vékony laptopok, mint a MacBook Air vagy az ultrabookok, még az Intel takarékos processzorainak hőtermelésével is éppen hogy csak megküzdenek. Úgy tűnk, hogy az LG-nél nem zavartatják magukat ezzel az „apró” problémával, mert egy nagyon különleges masinával álltak elő.

Az Xnote P330 egy pengevékony, csupán 1,7 kilogrammot nyomó 13,3 hüvelykes masina, melynek a gyomrába felső középkategóriás GeForce GT 555M grafikus alrendszert telepítettek. Hogy még érdekesebb legyen, mellé nem alacsony fogyasztású, 17 wattos TDP értékkel bíró, hanem klasszikus, 35 wattos Core i5-2435M processzor került, 2,40 GHz-es alap, és 3,00 GHz-es Turbo Boost órajellel. Járt már nálunk hasonló hardver, így tudjuk, hogy játékos terhelés közben akár 40-50 wattos fogyasztásra is lehet számítani, ami pontosan ugyanennyi hőtermelést jelent, szóval egy ultrabook dupláját produkálja.

Szintén érdekes az Xnote P330 háza, ugyanis fedele csupán 4,5 milliméter vastag, kijelzőjének kerete pedig 11-17 milliméter, ami a szokásos értékek fele. És ezzel még nincs vége a különlegességeknek! Kapunk USB 3.0-s csatlakozót, és a 640 GB-os merevlemez mellé 4 GB-os SSD-t (mSATA csatolóval), a gyorsabb rendszerindítás érdekében. Ráadásul a masina ajánlott végfelhasználói ára $1200 (kb. 270 000 forint) környékén mozog, ami egyáltalán nem vészes. Túl szép, hogy igaz legyen? Sajnos igen. Ugyanis az LG Xnote P330 notebook csak Koreában kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés