Hirdetés

HP Folio 13: duci versenyző az Ultrabook-fronton

Első olvasatra érdekes lehet, hogy a Folio elnevezés előtt nem a Toshiba feliratot látjuk, de úgy tűnik, a HP ebből nem csinált morális kérdést, tételezzük fel, hogy latinos műveltségük egyszerűen ugyanide vezetett. A gyártó ma nagy bejelentéseket tart, több más termékkel egyetemben így érkezett meg az újabb Ultrabook a Folio 13 személyében. Megjelenése nagyon elegáns, az egyszerű szálcsiszolt felületek és a sallangmentes, minimál dizájn kellemes összhatást kelt. Kinyitott állapotára is jellemző a puritanizmus, sehol egy fölösleges márkajelzés, gomb, kapcsoló vagy LED, csak a legszükségesebbek.


[+]

Összecsukva magassága 18 mm, súlya 1,5 kilogramm, vagyis valamivel vaskosabb és nehezebb, mint a többi Ultrabook, cserébe az előzetes információk alapján messze a legmasszívabb és a műanyag felületek gumírozott borítása is biztos fogást nyújt.


[+]

Az sem elhanyagolható, hogy a testesebb házba kompromisszumok nélkül beleszórhatták a csatlakozókat: USB 2.0, USB 3.0, HDMI és Ethernet is található a fedélzeten, de egy kártyaolvasó és egy kombinált fülhallgató kimenet/mikrofon bemenet sem maradt ki a repertoárból. Érdemes még megemlíteni, hogy a Folión a középre rendezett tapipad sem rendelkezik fizikailag elkülönített gombokkal, de az ezeknek megfelelő zónák határozott vonalakkal szegélyezve különítették el.


[+]

Kiépítéstől függően processzorból 1,4 GHz-es Intel Core i3 és 1,6 GHz-es (2,3 GHz Turbo Boost) Core i5 közül választhatunk. A memória minden esetben 4 GB és a 128 GB-os SSD valamint a háttérvilágítással felszerelt billentyűzet is alapfelszereltség. A 13,3 hüvelykes kijelző kávája aránylag keskeny, a TN panel felbontása 1366x768 pixel. A gyártó állítása szerint a hat cellás akkumulátor 9 órás üzemidőt engedélyez. A HP Folio 13 Ultrabook kategóriájában a legolcsóbb, 900 dolláros árcédulával rajtol december 7-én, a jelenlegi konkurencia hasonló kiépítéssel 1100 dollár alatt nem szólal meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés