Hirdetés

Dynabook R631 névvel bukkant fel a Toshiba ultrabookja

A Toshiba is megvillantotta ultrabookját, igaz, egyelőre csak saját piacán, Japánban. A 316 x 227 x 8,3-15,9 mm-es méretekkel rendelkező 13,3"-es R631 jelzésű modell mindössze 1,12 kg-ot nyom a mérlegen – SSD meghajtóval, természetesen – és felépítésében visszaköszön a gyártó méhsejtrácsos megoldása. A dynabook családnevet egyébként a Toshiba Európában nem használja, így valószínűsíthető, hogy az öreg kontinensre a Portégé névvel érkezhet hasonló specifikációjú termék, amennyiben a gyártó úgy döntene, hogy a szigetországon kívül máshol is megpróbálkozna az értékesítéssel. (Frissítés: Európában Portégé Z830 néven fog futni a Toshiba ultrabookja).


[+]

Technikai paraméterek tekintetében az R631 átlagosnak mondható: 1,6 GHz-es Intel Core i5-2467M processzor található benne 4 GB memóriával és 128 GB-os SSD-vel. A grafikus számításokról a processzorban található Intel Graphics HD 3000 IGP gondoskodik, a megjelenítés pedig a 13,3 hüvelyken elhelyezett 1366x768 pixelen történik. Mindez persze kevés, ha figyelembe vesszük az 1798 dollárra átszámított vételárat (Windows 7 operációs rendszerrel együtt) és a konkurencia kínálatát, noha Japánban az árak mindig jóval magasabbak, mint amit az Egyesült Államokban és Európában megszokhattunk.

Mielőtt azonban a megjelenés előtt leírnánk a gépet, megemlítenénk, hogy a kiegészítők terén rendelkezik IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi kártyával, WiMAX vezérlővel (ez utóbbiról viszont idehaza még álmodni se merjünk), Gigabit Ethernet csatlakozási lehetőséggel, SD szabványú memóriákat támogató kártyaolvasóval, USB 3.0 és HDMI kivezetéssel, 1,3 megapixeles webkamerával és ujjlenyomat-olvasóval. Az akkumulátor pontos teljesítményéről a gyártó nem adott felvilágosítást, de 9 órás üzemidőt ígérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés