Hirdetés

Elkészült az első VIA NetNote

A VIA nemrég lebbentette le a fátylat a NetNote fogalmáról, így csak idő kérdése volt, míg valaki elő nem áll az első ilyen mobil masinával. A Chupin be is mutatta a VIA C855 névre keresztelt gépezetet, mely a GMB (Global Mobility Bazaar) program első képviselője.


Forrás: sohu.com

A 12,2 hüvelykes kijelzővel rendelkező NetNote 1366x768 pixeles natív felbontást kínál. A processzort szerepét az 1,3 GHz-es VIA Nano U1700 tölti be, melyhez a VX855 MSP vezérlőhíd társul, ami a Chrome9 HCM jelzésű integrált grafikus magot tartalmazza. Utóbbi megoldás a DirectX 9-es grafikus API-t támogatja és képes a HD videók gyorsítására. Az 1 GB kapacitású rendszermemória DDR2 szabványra épül, az adatokat pedig egy 160 GB-os merevlemez tárolja.


Forrás: sohu.com

A termék kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g Wi-Fi, a Bluetooth és a 3G-s modul felel. Az interfészek között három darab USB 2.0, egy D-Sub és egy HDMI található, amelyeket a mikrofon bemenet és a hangkimenet egészít ki.


Forrás: sohu.com

A Chupin VIA C855 előtelepített Windows XP operációs rendszerrel érkezik, szomorú hír azonban, hogy csak a kínai piacot célozza a gép. Remélhetőleg a nyugatabbra honos gyártók Kínán kívül is megismertetik az emberekkel a NetNote fogalmát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés