Hirdetés

Multimédiára gyúrnak az új VIA megoldások

A VIA bejelentette, hogy a beágyazott rendszerek piaca két új alaplappal bővül, melyek EPIA-N800 és EPIA-M800 néven jelennek meg. Az előbbi modell Nano-ITX, míg az utóbbi Mini-ITX formátumú. Mindkét megoldás a VIA VX800 jelzésű lapkát használja, ami egy S3 Chrome9 HC3 nevű integrált grafikus magot tartalmaz, így támogatja a DirectX 9-et és a Chromotion videomotort. A hangzásvilágért egy hatcsatornás Vinyl HD Audio vezérlő felel.


VIA EPIA-N800 és EPIA-M800

Az EPIA-N800 az 1,3 GHz-es órajelen üzemelő VIA Nano U2250-es processzort használja, a maximum 2 GB kapacitású DDR2-es memóriamodult pedig egy SO-DIMM foglalatba lehet helyezni. A kimenetek szempontjából az alaplap kínál Gigabit Ethernet, CompactFlash, soros és D-Sub portot, valamint két darab USB 2.0-s interfészt.


VIA EPIA-N800 [+]

A termékhez alkalmazható egy kiegészítő modul, mely Mini PCI csatolón kapcsolódik az alaplaphoz, és a két darab SATA interfészt egy PATA porttal egészíti ki, továbbá az USB 2.0-s csatlakozók számát is megduplázza.

Az EPIA-M800 két változatban lesz elérhető. A egyik egy 1,2 GHz-es, míg a másik egy 1,6 GHz-es Nano processzort használ. A rendszermemória szerepét egy DDR2-es modul töltheti be, a maximális kapacitás pedig 2 GB lehet. Az adattárolókat vagy az optikai meghajtókat két SATA és egy PATA interfész fogadhatja, míg az alaplap kimenetei között két darab Gigabit Ethernet, egy CompactFlash, egy DVI-I és hat USB 2.0-s port található.


VIA EPIA-M800 [+]

A bejelentett alaplapokat már rendelhetik a vállalat partnerei, így hamarosan elérhetők lesznek az első EPIA-N800 és EPIA-M800 rendszerre épülő számítógépek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés