Hirdetés

A VIA megteremtette a NetNote fogalmát

A gyártók elképzelései szerint lassan amúgy is elmosódott volna az a csekély határ, ami még megmaradt a netbookok és az ultravékony notebookok között. Ám a VIA ezt nem várta meg, és idő előtt bejelentette a saját kategóriáját, mely a NetNote nevet viseli. Az ide nevező gépezetek alapvető tulajdonsága, hogy az alacsony fogyasztás és a könnyű hordozhatóság mellett képesek legyenek a nagyfelbontású videók akadásoktól mentes lejátszására. Emellett a képernyőméretnek 10,2 és 12,1 hüvelyk közé kell esnie, a natív felbontás pedig 1024x600 vagy 1366x768 képpont lehet.


A NetNote kategória egyik képviselője

A VIA egyelőre két rendszert kínál az érdeklődő gyártóknak. Az egyik a VT6552, míg a másik VT6549 típusjelzést viseli. Mindkét termék a VIA VX855 MSP vezérlőhidat használja, melyhez 800 MHz-es rendszerbusszal rendelkező C7-M ULV vagy Nano processzorok társíthatóak. Az integrált grafikus mag szerepét a Chrome9 HCM látja el, így a NetNote platformok támogatják a DirectX 9-es API és a HD videók gyorsítását. A maximum 2 GB kapacitású, DDR2 szabványra épülő rendszermemória egy SO-DIMM foglalatba helyezhető.


VIA VT6549 és VT6552

A NetNote rendszerek a VIA Vinyl VT1702S típusú audiokodekket használják, továbbá rendelkeznek Ethernet vezérlővel illetve beépített kártyaolvasóval is. Az integrált grafikus processzor a D-Sub kimenetet támogatja, a csatlakoztatott külső megjelenítőre pedig maximum 1920x1440 pixeles felbontású képet küld ki.

A NetNote gépek forgalmazása a VIA Global Mobility Bazaar programban résztvevő gyártók számára engedélyezet, ami azt jelenti, hogy az új kategóriába nevező termékek elsősorban Kínában lesznek elérhetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés