Hirdetés

Computex 2009: kína gyöngye VIA Trinity alapokon

A VIA a múlt év végén jelentette be a Trinity platformot, mely alacsony fogyasztással, és kifejezetten fejlett multimédiás képességekkel rendelkezik. A kínai piac legnagyobb gyártója a TongFang ki is használja a VIA átlagosnak cseppet sem nevezhető rendszerét, és bejelentette az S30A típusú notebookot.

A Computexen is megcsodálható termék 13,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, a magnéziumötvözetből készült gépház belsejében pedig a VIA VX800 vezérlőhídja lapul, hozzá a több mint 1,3 GHz-es órajelen üzemelő Nano U2250 típusú processzor társul. A rendszermemória szerepét a 2 GB kapacitású DDR2 modul tölti be, míg a grafikát az S3 Chrome 435 ULP grafikus processzor biztosítja. Utóbbi lapka támogatja a DirectX 10.1-es API-t, továbbá rendkívül fejlett HD videó gyorsítási képességekkel rendelkezik.

A 33 mm vastag és 1,4 kg-os notebook 2,5 hüvelykes SATA merevlemezt, és egy DVD-írót kínál az adatok tárolására. A kommunikációs lehetőségekért a 10/100-as Ethernet és a 802.11b/g szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi vezérlő felel, emellett a termék tartalmaz kártyaolvasót és ExpressCard foglalatot is. A kimeneti interfészeket a két USB port, a D-Sub és a HDMI csatlakozó teszi teljessé a hangkimenet és a mikrofonbemenet társaságában.


TongFang S30A - Fotók: PROHARDVER! [+]

A TongFang S30A előtelepített Windows XP vagy Vista operációs rendszerrel rendelhető, a hosszú üzemidőért egy hatcellás akkumulátor felel, ám extra szolgáltatásként a DVD-író kiszerelhető a notebookból, és a helyére egy másodlagos, háromcellás akkumulátor helyezhető. Ezzel az átlagos terhelés melletti használati idő, akár a 7-8 órát is elérheti. A bemutatott modell sajnos csak Ázsiában lesz forgalmazva, de reméljük a nyugatabbra honos gyártók felfigyelnek a VIA impozáns képességekkel megáldott Trinity platformjára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés