Hirdetés

Bemutatta legújabb lapkakészletét a VIA

A VIA Technologies leleplezte legújabb alaplapi vezérlőhídját, mely a C7, az Eden és a Nano processzorokkal kompatibilis. Az új, VX855 típusú lapka rendkívül alacsony, 2,3 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, aminek köszönhetően tökéletesen kielégíti a mobil és a beágyazott rendszerek igényeit.


VIA VX855 blokkdiagram [+]

A lapkába DDR2 szabványú memóriavezérlőt integráltak, mely összesen 4 GB memóriát támogat. Az integrált grafikus processzor szerepét az S3 Chrome9 rendszer tölti be, ami fel van szerelve a Chromotion videomotorral is, így HD videók lejátszása sem jelent majd problémát a chipnek. Ennek megfelelően a VIA VX855 MSP (Media System Processor) megfelel a Microsoft Windows 7 Ready matrica követelményeinek, a DirectX 9 támogatás miatt azonban a megújult, alacsony erőforrásigényű, DirectX 10.1 API-ra írt Aero felület nem lesz majd elérhető. A hangokat a 192 KHz-es mintavételezési rátával rendelkező Vinyl HD Audio vezérlő állítja elő, melyre akár nyolccsatornás hangrendszer is köthető.


VIA VX855: a lapka és a logo [+]

Az új chippel szerelt termékek forgalmazása hamarosan megkezdődik, a vállalat elmondása szerint elsősorban a mininoteszek piacán szeretnének komolyabb részesedéshez jutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés