Hirdetés

Egyre több a probléma a korai MacBook Pro modellekkel

Egyre több csalódott vásárló számol be különféle hardverproblémákról azoknak a felhasználóknak a köréből, akik elsők között kaparintották meg az Apple első Intel processzort tartalmazó hordozható számítógépét, a MacBook Prót. A kétmagos Core Duo CPU-val szerelt noteszgépet (melyet egyébiránt az Asus szállít az amerikai vállalat megrendelésére) eddig főként „forrófejűsége” miatt érték vádak, most azonban úgy tűnik, hogy az első boltokba került példányok egy része mellé ráadásul hibás akkumulátort csomagoltak. Az Apple kicseréli a problémás áramforrásokat.

Felhasználói beszámolók szerint ugyanakkor ezúttal nem a lítiumion áramforrásokat általában sújtó, túlhevülést okozó rövidzárlat jelenti a problémát. Sokkal inkább az elektronika meghibásodására utalhat, hogy az érintett példányok esetenként a 90 százalékos töltöttségi szint elérése után gyakorlatilag azonnal vagy nagyon hirtelen lemerülnek, rövid idő alatt drámaian csökken a kapacitásuk, illetve a töltöttségüket visszajelző LED hibás értéket mutat.

Bár az Apple hivatalos terméktámogatási oldalán még nem található a hibáról és a csereprogramról részletes információ, különböző beszámolók szerint azok a MacBook Pro noteszgépek lehetnek érintettek, melyek sorozatszáma W8609-nél alacsonyabb értékű kódsorral kezdődik, azaz az idei kilencedik hétnél előbb készültek. Mivel ezek közül a gépek közül nem mindegyiket érinti a probléma, egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy hány hibás MacBook Pro akkumulátor kerülhetett a vásárlókhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés